Hamilton porhalsi formula ykkösten palkkakuninkaaksi – näin paljon Kimi Räikkönen on tienannut - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Hamilton porhalsi formula ykkösten palkkakuninkaaksi – näin paljon Kimi Räikkönen on tienannut

Talouslehti Forbes arvioi F1-kuskien tienestit.

F1-kuskien ansiolistan kolmen kärki: Lewis Hamilton (keskellä) johtaa. Perintöprinsseinä Michael Schumacher (vas.) ja Fernando Alonso (oik.).

1.4.2019 11:55

Viisinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton on tienannut ajamisesta enemmän kuin yksikään toinen formulakuski.

Talouslehti Forbesin selvityksen mukaan Mercedeksen ässä on tienannut vuonna 2007 alkaneella F1-urallaan 489 miljoonaa dollaria eli noin 435 miljoonaa euroa.

Vuodesta 2001 formuloissa ajanut Kimi Räikkönen on kaikkien aikojen tienestilistalla viides. Forbesin mukaan tiehöylänkuljettajan poika Espoon Karhusuolta on tienannut 295 miljoonaa euroa.

McLarenilla, Lotuksella ja Ferrarilla ajanut Räikkönen palasi täksi kaudeksi Sauberille, jossa uransa aikoinaan aloitti. Sauber muutti täksi kaudeksi nimensä Alfa Romeoksi.

Listan kakkosena on hiihto-onnettomuudessa vakavasti vuonna 2013 loukkaantunut seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher. Hän ehti takoa urallaan 413 miljoonaa euroa.

Listan hämmentävin nimi on Michael Schumacherin pikkuveli Ralf, joka on Forbesin arvion mukaan tienannut seitsemänneksi eniten eli noin 108 miljoonaa euroa. Ralf Schumacher ei ole voittanut formuloiden maailmanmestaruutta.

Ennen Räikköstä tienestilistan sijoilla kolme ja neljä ovat Fernando Alonso ja Sebastian Vettel.

Tämän kauden MM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen johtava Valtteri Bottas ei mahdu kymmenen parhaiten tienanneen listalle.

Jos taulukko ei näy yllä, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?