F1-mestarilta tylyä puhetta Robert Kubicasta – ”Aivan kamalaa”

Julkaistu:

Formula 1
Jacques Villeneuven mielestä Robert Kubicaa ei pitäisi päästää enää ajamaan F1-sarjassa.
Robert Kubica loukkaantui pahasti rallionnettomuudessa Italiassa helmikuussa 2011. Sen jälkeen Kubica on tehnyt aivan valtavasti töitä päästäkseen takaisin rata-autoilun kuninkuusluokkaan. Hänen oikea kätensä ei kuitenkaan koskaan palaa täysin ennalleen.

Räväköistä mielipiteistään tunnetun vuoden 1997 F1-mestarin Jacques Villeneuven mielestä Kubican paluu on huono asia formula ykkösille.

– Sehän on aivan kamalaa. Se ei ole hyväksi lajille, Villeneuve laukoi hollantilaisen Formule 1 -sivuston mukaan.

– Sanoin jo viime vuonna, ja sanon jälleen: formula ykkösten pitäisi olla kilpa-autoilun ylin huippu. Se on kuningasluokka. Ei ole hyväksi lajille, jos joku, jolla on vamma, pääsee osallistumaan.

– Formula 1:n pitää olla vaikeaa ja melkein saavuttamattomissa. Robertin paluu ei ole oikea viesti, kanadalainen sanoi.

Villeneuvelta heruu kuitenkin myös sympatiaa erittäin pitkän ja vaikean toipumisjakson jälkeen F1-sarjaan palanneelle 34-vuotiaalle Kubicalle.

– On tietenkin loistava saavutus, että Kubica on palannut niin monien vuosien jälkeen. Se on todella uskomatonta. Jos olisin hänen kengissään, tekisin samoin. Jos mahdollisuus tulee, sitä ei pidä päästää ohi, Villeneuve sanoi.

Kubica oli kauden avauskilpailussa Australiassa hitaampi kuin hänen englantilainen tallikaverinsa, tulokaskuski George Russell.

Puolalainen lähti hitaalla Williamsilla viimeisestä lähtöruudusta ja sijoittui 17:nneksi, yli kolme kierrosta kilpailun voittaneelle Valtteri Bottakselle hävinneenä. Kubica jäi maaliin ajaneista kuljettajista viimeiseksi.

Rallionnettomuuden vaikutukset näkyvät yhä selvästi Kubican oikeassa kädessä. Se on selvästi ohuempi ja heiveröisempi kuin vasen käsi.

– En pysty edelleenkään tekemään oikealla kädellä ihan normaaleitakaan asioita. Tilanne pitää vain hyväksyä. Joitakin asioita on tehtävä eri tavalla kuin joskus aiemmin, Kubica sanoi Ilta-Sanomille viime vuonna.

Ajaessaan F1-autolla Kubica ei pysty taivuttamaan oikean käden sormiaan kovinkaan paljon. Hän on kuitenkin opetellut ajamaan niin, ettei siitä pitäisi olla merkittävästi haittaa. Viime vuonna Kubica sanoi, että hänen ajamisensa on 70-prosenttisesti vasenkätistä ja 30-prosenttisesti oikeakätistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt