IL: Kimi Räikkösen käytös ihmetytti F1-varikolla vieraillutta ampumahiihtotähti Dorothea Wiereriä – ”Miten hän voi olla sellainen?”

Ampumahiihtotähti Dorothea Wierer tunnetaan innokkaana formulafanina. Hän hämmästeli Kimi Räikkösen käytöstä F1-varikolla.

Ampumahiihtotähti Dorothea Wiereria ihmettytti Kimi Räikkösen käytös.

22.3.2019 15:36

– Miten hän voi olla sellainen, ettei hän koskaan naura? Hän on aina erittäin vakava kaikissa kuvissa ja ohjelmissa, kertoo italialainen ampumahiihtotähti Dorothea Wierer Iltalehdelle.

– Meillä on Italiassa paljon vitsejä Kimistä (Kimi Räikkönen), kun hän on niin vakava.

Wierer seuraa innolla formula 1 -sarjaa, ja hän vieraili italialaisen Ferrari-tallin varikkotiloissa viime kaudella Monzassa. Hän ei tavannut Ferrarilla vielä tuolloin ajanutta Räikköstä henkilökohtaisesti, mutta ihmetteli tämän vakavanoloista käytöstä.

– Kimi vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta tyypiltä, hän totesi lehdelle.

Nyttemmin Alfa Romeon tallissa kilpailevan Räikkösen vähäeleisyys on herättänyt ulkopuolisissa ennenkin huomiota. Alan klassikoihin kuuluu Hollywood-tähti Nicole Kidmanin piipahdus Ferrarin varikolla Australian kisan yhteydessä maaliskuussa 2017.

Maailmalle levisi video, jossa Räikkönen ja Kidman puristavat kättä ja australialaisnäyttelijä tervehti suomalaista iloisesti. Räikkönen vastasi nollareaktiolla ja katsoi välittömästi hieman vaivaantuneena poispäin.

Räikkösen elämäkerturi, kirjailija Kari Hotakainen tivasi myöhemmin Räikköseltä selitystä tämän käytöksestä tähtinäyttelijää kohtaan.

– En mä tunne sitä. Miksi juttelisin jollekin vain sen takia, että tämä on kuuluisa, Räikkönen oli vastannut.

Italialainen ampumahiihtäjä Wierer on lajissaan menestynyt urheilija. Hän voitti aiemmin tässä kuussa käydyissä Östersundin MM-kilpailuissa yhteislähdön maailmanmestaruuden ja sai hopeaa sekapariviestissä sekä pronssia sekaviestissä.

Wierer johtaa ampumahiihdon maailmancupia ennen tämän viikonvaihteen päätösosakilpailuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?