Villit teoriat Ferrarin F1-auton hitaudesta kiihtyvät: ”Onko jotain, mitä ei ole kerrottu ääneen?”

Ferrarin ongelmista riittää puhetta Italiassa.

Sebastian Vettel oli neljäs ja Charles Leclerc viides Australian GP-kisassa.

22.3.2019 8:44

Italiassa jatkuu kiivas pyykinpesu formula 1 -kauden avauksesta, sillä Ferrarin vauhti osoittautui Melbournessa kilpakumppaneita hitaammaksi.

Vaikka tallipäällikkö Mattia Binotto vakuutti, ettei talli kärsinyt mistään yksittäisistä ongelmista Albert Parkin radalla, saapasmaan tiedotusvälineet ovat varmoja, ettei sveitsiläinen kertonut tilanteesta avoimin kortein.

Yleinen tunnelma pitkin viikkoa jatkuneissa kirjoituksissa on ollut se, ettei Ferrari syystä tai toisesta saanut tehoja irti autoistaan Melbournessa.

F1-kirjoittelun grand old man Pino Allievi totesi Motorsportille kisasta näin:

– Onko jotain, mitä ei ole kerrottu ääneen? Näytti siltä, että Sebastian Vettel käytti joissain radan osioissa muita pienempää vaihdetta. Ettei vain Ferrarilla ollut autoa ohjaavien ohjelmistojen kanssa jotain ongelmia?

Gazzetta dello Sportiin kirjoittava Luigi Perna on puolestaan varma, että Ferrarin autojen energiantalteenottojärjestelmässä oli vikaa.

Corriere dello Sportin F1-toimittaja Fulvio Solms menee niin pitkälle, että väittää Mercedeksen väenkin kiinnittäneen huomiota siihen, miten vaisusti Ferrari kulki.

Solms kirjoittaa, että Mercedeksen tekemän moottorien äänianalyysin perusteella Ferrarin moottorit olisivat olleet ns. safe mode -tilassa mahdollisten luotettavuusongelmien takia. Niitä olisi pitänyt säästellä mahdollisen kuumenemisen takia.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Bahrainissa.

Lisää autourheiluaiheita löydät Bensaa suonissa -erikoisjulkaisusta, joka on nyt irtonumeromyynnissä. Julkaisu on täynnä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä. Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?