Ralf Schumacher latasi suoraa puhetta Valtteri Bottaksesta – suomalaiskuskin haistattelu oli ”liian aikaista”

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottaksen ylivoimainen voitto Australian GP:ssä ei vakuuttanut Sky-kanavan asiantuntijaa Ralf Schumacheria.
Monet tahot ympäri maailmaa ovat ylistäneet Australian GP:n näytöstyyliin voittanutta Mercedeksen Valtteri Bottasta. Muun muassa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ja entinen maailmanmestari Mika Häkkinen vaikuttuivat Bottaksen ylivoimaisesta voitosta.

Kaikki eivät ole kuitenkaan yhtä vaikuttuneita ”uudesta Bottaksesta.” Yksi epäilijöistä on Ferrari-legendan Michael Schumacherin pikkuveli Ralf Schumacher.

– Mielestäni se oli Bottakselta vain hyvä kisaviikonloppu – ei enempää eikä vähempää, Schumacher kertoi Starting Grid -podcastissa Motorsportin mukaan.

Sky-kanavan asiantuntijana toimiva entinen formulakuski perusteli sanomaansa Australian GP:n aika-ajojen lopputuloksilla.

– Hän näytti aika-ajoissa, että on Hamiltonin tasolla, mutta hän hävisi lopussa kymmenyksen tehtyään virheen.

GP:ssä toiseksi tullut Lewis Hamilton oli Bottasta jäljessä yli 20 sekuntia. Hurjaa eroa voi omalta osaltaan selittää viisinkertaisen maailmanmestarin autossa vaurioitunut pohja vasemman takapyörän edestä.

Jos Hamiltonin auto olisi ollut kunnossa, GP:n lopputulokset olisivat voineet olla Ralf Schumacherin mielestä täysin erilaiset.

– Olen täysin varma siitä, että jos Hamiltonin auton pohjalevy ei olisi vahingoittunut ja startti olisi ollut parempi, olisimme nähneet tavanomaisen lopputuloksen.

Tällä vertauksella Schumacher viittasi Hamiltonin yleiseen dominointiin F1-kilpailuissa.

– Joten: Kyllä, hän voitti, mutta meillä ei ole ”uutta Bottasta”. En olisi itse niin yllättynyt.

Schumacher jatkaa kertomalla, että hänen mielestään Bottas ei ajanut Australiassa täyden paineen alla. Myös Bottaksen haistattelu kriitikoille ja epäilijöille saattaa Schumacherin mielestä vielä kostautua nastolaiskuskille.

– Mielestäni oli vielä liian aikaista tehdä noin, mutta ehkä siinä oli kyse vain vapautumisesta. Toivon, että hän jatkaa tuohon tyyliin, sillä muuten hänelle vastataan hyvin nopeasti.Lue lisää: Valtteri Bottaksen tiimiradio paljastaa rajun viestin kriitikoille – ”Haistakaa v****!”

Ralf Schumacher, 42, on entinen F1-kuski, joka lopetti aktiiviuransa vuonna 2007. Hän ajoi 180 osakilpailua Jordanilla, Williamsilla ja Toyotalla.

Saksalainen Schumacher voitti kuusi kilpailua ja pääsi palkintokorokkeelle 27 kertaa. Kuljettajien MM-sarjassa hän sijoittui parhaimmillaan neljänneksi.

F1-kausi jatkuu Bahrainissa ensi viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt