Lewis Hamilton selitti tappiotaan Valtteri Bottakselle – väitti luopuneensa voittotaistosta jo kisan alussa

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamilton väitti, ettei hän taistellut tosissaan Valtteri Bottasta vastaan enää Australian GP:n alkuvaiheen jälkeen.
Viisinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin mukaan tallikaveri Valtteri Bottas sai mennä menojaan Australian F1-kisassa. Brittikuljettaja väitti, että hän yritti vain pitää toisen sijan eikä taistellut enää voitosta kilpailun alkukierrosten jälkeen.

– Valtterilla oli autossaan paljon enemmän vauhtia, Hamilton sanoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Olisi pitänyt pysyä enintään 1,8 sekunnin päässä, jotta edellä olevan auton pystyy Melbournessa ohittamaan. Jo heti ykkösmutkan jälkeen ajamiseni oli vain kisasta selviytymistä.

Bottas voitti Australian GP:n lopulta 20 sekunnin erolla Hamiltoniin.

– Suunnittelin aluksi pysyväni lähellä takana – kahden, kolmen sekunnin päässä. Sitten autooni tuli ongelma, ja ero alkoi hitaasti kasvaa. Se olisi kasvanut myös sen jälkeen, Hamilton kertoi.

Neljännellä kierroksella Hamiltonin auton lattiasta irtosi pala vasemman takarenkaan edestä. Vaikka irronnut osa oli melko pieni, se oli sikäli tärkeä, että se auttoi kontrolloimaan ilmavirtausta takarenkaan edessä.

Ilmavirtaukset hopeanuolen molemmilla puolilla muuttuivat erilaisiksi. Auton balanssi heikkeni.

Tässä kuvassa vasemmalla Hamiltonin auton pohja aika-ajojen jälkeen ja oikealla kisan jälkeen:
Luultavasti vaurion aiheutti radalle aiemmin jostakin muusta autosta pudonnut osa.

– Yhtäkkiä auton balanssi muuttui täysin erilaiseksi kuin se oli ollut aiemmin pitkissä vedoissa. Sitä ennen pysyin aika helposti Valtterin vauhdissa. En ole varma, mikä vaurion aiheutti. En kuitenkaan ajanut missään leveäksi, Hamilton kertoi Autosportille.

– Sitten yritin huolehtia renkaista ja tein erittäin aikaisin varikkopysähdyksen, joka oli reagointia Ferrarin taktiikkaan.

– Tiesin sen jälkeen, että oma kisani on tavallaan ajettu. Vielä 47 kierrosta oli jäljellä, joten tiesin, että voisin olla vaikeuksissa kisan loppuvaiheessa, joten en enää ajanut huippuvauhtia, koska halusin varmistaa, että renkaissa on vielä elämää jäljellä kisan lopussa, Hamilton selitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt