Ferrari romahti karulla tavalla F1-kauden alkajaisiksi – ”Maksavat kalliisti Kimi Räikkösen poistumisesta”

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin surkean vauhdin syistä kauden avauskilpailussa on esitetty monta teoriaa.
Ferrarin kaksikko Sebastian Vettel ja Charles Leclerc hävisi Melbournessa lähes minuutin kilpailun voittaneelle Mercedeksen Valtteri Bottakselle. Maalissa Vettel oli neljäs ja Leclerc viides.

– Tilanne on nyt sellainen, että Ferrarilla ei ymmärretä, miksi he olivat niin huonoja, eikä Mercedeksellä ymmärretä, miksi he olivat niin vahvoja, Ferrarin entinen tallipomo ja Lamborghinin nykyinen toimitusjohtaja Stefano Domenicali sanoi Auto Bild Motorsportin mukaan.

Ferrari oli hidas nopeusmittauspisteissä. Entinen Ferrari-kuljettaja Jean Alesi kertoi Canal Plus -kanavalla kuulleensa tallissa olevilta ystäviltään, että Ferrari joutui pudottamaan moottoritehoja estääkseen samanlaiset voimanlähteessä havaitut ongelmat, joita oli talvitesteissä.

Toisen teorian mukaan Ferrari ei saanut Pirellin renkaita missään vaiheessa toimimaan haluamallaan tavalla eikä sitten löytänyt myöskään hyviä säätöjä SF90-autoonsa. Aika-ajoissa Ferrarin vauhti oli kateissa pehmeillä renkailla ja kilpailun aikana myös keskikovilla kumeilla.

– Meillä oli myös ongelmia renkaiden kanssa, mutta sitten, kun saimme ne oikeaan lämpötilaan, suorituskyky parani uskomattoman paljon, Red Bullin F1-konsultti Helmut Marko sanoi.

– On vaikeaa löytää oikeat säädöt näihin uusiin autoihin. Ferrari meni säädöissä selvästi väärään suuntaan, mutta heidän autossaan ei ole mitään olennaista ongelmaa, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tuumi uutistoimisto DPA:n mukaan.


Yksi teoria Ferrarien heikkoon vauhtiin oli se, ettei auton etusiipi toiminut Albert Parkin epätasaisella radalla niin hyvin kuin testeissä Barcelonan radan erittäin tasaisella asfaltilla.

Italialaislehdistössä nostettiin esiin myös Ferrarin kuljettajavaihdokset.

– He kadottivat suunnan viikonlopun aikana. Uskon, että he maksavat nyt kalliisti Kimi Räikkösen, Antonio Giovinazzin ja Daniil Kvjatin poistumisesta, Autosprint-lehden F1-toimittaja Maurizio Voltini kirjoitti.

Leclerc otti viime kauden jälkeen Räikkösen paikan Ferrarin toisena kisakuljettajana. Toro Rossolle palannut Kvjat ja Räikkösen uusi tallikaveri Giovinazzi olivat viime vuonna Ferrarin simulaattorikuskeina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt