Mercedeksen tallipomo riemastui Valtteri Bottaksen ”satumaisesta” voitosta – mieleen tuli näky 11 vuoden takaa

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen tallipomo Toto Wolff ylistää Valtteri Bottaksen suoritusta Australian GP:ssä.
Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottaksen suoritus Australiassa palautti mieleen Bottaksen huimat kuljettajanlahjat, jotka suomalaiskuski näytti nuoruudessaan.

Itävaltalainen Wolff toimi pitkään Bottaksen taustajoukoissa. Miesten yhteistyö alkoi jo 11 vuotta sitten.

– Vuonna 2008 nuori poika soitti minulle ja halusi tavata. Wienissä satoi lunta ja tämä suomalaispoika tuli tapaamiseen villapaidassa – ilman talvitakkia – ja kysyi neuvoja.

– Sama nuorukainen dominoi Formula Renaultin Eurocup -sarjaa kovana vuonna, jolloin siellä ajoivat myös Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo ja Roberto Merhi. Bottas johti sarjaa lähes koko kauden. Saman Valtteri Bottaksen näin Australiassa. Tämä esitys oli hänessä sisällä, Wolff sanoi Motorsport.comille.


Wolffin mukaan Bottas kehittyi henkisesti valtavasti talvitauon aikana. Väheksytty suomalainen kovetti itsensä, näytti epäilijöilleen ja ajoi elämänsä parhaan kisan.

– Mielestäni se oli satumaista: älä anna toisten masentaa, vaan usko itseesi. Bottas näytti meille koko kisaviikonlopun ajan. Hän oli tarpeeksi hyvä joka sessiossa, Wolff kehui.

Myös Nico Rosberg ylisti Bottasta Australian kisan jälkeen. Mercedeksellä maailmanmestaruuden vuonna 2016 voittanut Rosberg näki, että Bottas on tullut kauteen uudella taisteluasenteella. Siitä kertoo Bottaksen kasvattama partakin.

– Mielestäni Bottaksesta voi tulla maailmanmestari! Rosberg täräytti Autobildin mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt