Entinen F1-tähti kertoi arvionsa siitä, kenelle Valtteri Bottas haistatteli – ”Yrittää viedä häneltä ajopaikan”

Julkaistu:

F1
Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas avautui tiimiradiossa alatyylisesti voitettuaan Australian GP:n.
– Niille, joita asia saattaa koskea: haistakaa v****! Valtteri Bottas laukoi.

Entinen F1-tähti Martin Brundle esitti Sky Sportsin kolumnissaan teorian siitä, kenelle purkautuminen oli suunnattu. Pääkohde saattaa löytyä oman tallin sisältä.

– Bottaksella ei ole mitään hävittävää tänä vuonna. Joka kerta kun hän kävelee varikkopilttuuseen sisään, hän näkee siellä Esteban Oconin tallin vaatteet päällään ja tiimiradion kuulokkeet korvillaan.

– Ocon odottaa tilaisuuttaan ja yrittää viedä Bottakselta ajopaikan. ”Niille, joita asia saattaa koskea” ja kaikkea muuta, tosin kausi on 21 kisaa pitkä, Brundle kirjoitti Sky Sportsilla.

Ranskalainen Ocon, 22, on Mercedeksen suojatti, joka ajoi kaksi viime kautta Force Indian leivissä. Täksi kaudeksi Ocon jäi yllättäen ilman ajopaikkaa formula ykkösissä, mutta on Mercedeksen riveissä testikuljettajan tittelillä.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on luvannut, että kaudella 2020 Ocon ajaa ”kunnon autolla”. Tätä on pidetty epäsuorana vihjauksena siitä, että Mercedes harkitsee vahvasti Bottaksen korvaamista Oconilla.

Ranskalaisen Oconin kasvoilla Bottaksen voiton jälkeen Australiassa oli pakotettu hymy. Hänen vaisuille aplodeilleen Bottakselle naureskeltiin netissä ahkerasti.


Englantilainen Brundle, 59, ajoi 1980- ja 1990-luvuilla yhteensä lähes 160 F1-kisaa. Nykyisin hän työskentelee Sky Sportsin asiantuntijana ja varikkohaastattelijana.

– Valtteri on selvästikin aiempaa ronskimpi ja päättäväisempi. Kun haastattelin häntä heti tuoreeltaan voiton jälkeen, hän vaikutti jopa häijyltä kypärää riisuessaan ennen kuin adrenaliini alkoi häipyä elimistöstä ja hymy nousi hänen huulilleen, Brundle kirjoitti.

Bottaksen taustoilla pitkään vaikuttanut Mika Häkkinen iloitsi Twitterissä suojattinsa menestyksestä.

– Täydellistä dominointia ja vielä lisäpiste päälle! Häkkinen kirjoitti.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt