Palaako Ferrarilla jo sytytyslanka? Vettel kokee Leclercin uhkana: ”Hän pistää minut kovaan paineeseen koko kauden ajan”

Julkaistu:

Formula 1
Ferrarin kiistelty tallimääräys ja kuskien keskinäinen läheltä piti -tilanne on kuuma puheenaihe F1-varikolla.
Ferrari ampaisi F1-kauteen ennakkosuosikkina, mutta italialaistalli koki liki täystyrmäyksen sesongin avauskilpailussa Australiassa.

Ferrarin päävastustaja Mercedes-Benz juhli kaksoisvoittoa Valtteri Bottaksen johdolla, kun Ferrarit ajelivat maaliin sijoilla neljä ja viisi – liki minuutin kärjen takana.

Saksalaistähti Sebastian Vettel toi Ferrarinsa maaliin neljäntenä ja tallissa Kimi Räikkösen korvannut monacolainen Charles Leclerc kaasutteli viidenneksi.

Leclerc oli kisan loppupuolella tallitoveriaan nopeampi, mutta ei saanut yrittää Vettelin ohittamista.

Tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan ei olisi ollut järkevää antaa tallitoverien kisata neljännestä sijasta keskenään. Binotton mukaan Vettel kärsi renkaiden pito-ongelmista, ja tallipäällikkö halusi välttää riskejä.

Binotto oli jo ennen kauden alkua antanut ymmärtää, että Vettel on Ferrarin ykkösmies. Australian kisassa nähtyjen päätösten jälkeen vaikuttaa siltä, että Ferrari pönkittää jo alkukaudesta Vettelin asemaa ykköskuskina.

Vettel itse on nyt kertonut näkemyksiään tallin sisäisestä kilpailusta BBC:lle.

– Hän laittaa minulle paljon paineita koko kauden ajan, Vettel arvioi Leclerciä BBC:n mukaan.


Australian GP:n alkukahinoissa Vettel ja Leclerc välttivät täpärästi yhteentörmäyksen. Saksalaistähti Vettel tunnnustaa avoimesti Leclercin taidot, mutta kommenteista paistaa myös eräänlainen liennytys monacolaisen suuntaan.

– Keskinäisestä kisasta tulee erittäin tiukka. Charles on erittäin lahjakas. Olen varma, että meillä on kovia ja tiukkoja taisteluita, mutta ennen kaikkea odotan sitä, että meillä on paljon hauskoja kokemuksia yhdessä.

Liennytystä tai ei, kaiken kaikkiaan Ferrarin kilpailukyky oli Australian GP:ssä raju pettymys italialaistallille.

– On selvää, että jotain puuttuu. Juuri nyt meillä ei ole vastausta siihen. Olen kuitenkin varma, että löydämme jonkinlaisen vastauksen, koska automme on parempi kuin nyt näytti, Vettel selvitti.