Huima vertaus Bottaksesta leviää maailmalla: ”Kuin kapinoiva orja, joka kieltäytyy palvelemasta isäntäänsä”

Ylisanat ovat loppua Valtteri Bottaksen kohdalla.

Valtteri Bottas ei ole entisensä, F1-asiantuntijat huomasivat Melbournessa.

19.3.2019 8:55

Ylistyslaulut Valtteri Bottaksen vakuuttavasta voittosuorituksesta formula 1 -kauden avauskisassa jatkuvat maailmalla.

Isointa värikynää käyttää italialaisen Sky Sportin suosittu F1-toimittaja Leo Turrini, joka kuvaa kolumnissaan Bottaksen nousseen suorastaan kapinaan Melbournessa.

Turrini viittasi kirjoituksessaan Ferrarin tallipäällikön Maurizio Arrivabenen heittoon siitä, että Bottas toimi viime kaudella ”palvelijana” Mercedeksellä, kun tämä auttoi Lewis Hamiltonin voittoon Monzan kisassa.

Nyt Bottas on kaukana apupojasta, Turrini kirjoittaa:

– Bottaksesta tuli mieleen roomalaisten ajat, kun orjaksi pakotettu gladiaattori kieltäytyi viemästä aamiaista isännälleen.

Myös Englannin Skyn F1-kommentaattori, entinen GP-kuski Martin Brundle käytti ylisanoja Bottaksen suoritusta kuvaillessaan.

– Valtteri on selvästikin aiempaa ronskimpi ja päättäväisempi. Kun haastattelin häntä heti tuoreeltaan voiton jälkeen, hän vaikutti jopa häijyltä kypärää riisuessaan ennen kuin adrenaliini alkoi häipyä elimistöstä ja hymy nousi hänen huulilleen, Brundle kirjoitti.

Lisää autourheiluaiheita löydät Bensaa suonissa –erikoisjulkaisusta, joka on nyt irtonumeromyynnissä. Julkaisu on täynnä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä. Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?