Bottaksen avausvoittoa verrattiin Rosbergin ja Hamiltonin MM-taisteluun: ”Saa varmasti inspiraatiota”

Julkaistu:

FORMULA 1
Valtteri Bottaksen kauden avausvoitossa nähtiin paljon samaa kuin kaudella 2016, jolloin voiton vei Mercedeksen Nico Rosberg.
Mm. verkkosivusto Planet F1 huomautti, että Valtteri Bottaksen Australian GP:n voitossa oli paljon samaa kuin kolmen vuoden takaisessa avauskisassa, joka meni Nico Rosbergin nimiin.

– Silloinkin Hamiltonilla oli paalupaikka, mutta Rosberg kiri voittoon ja löi alkutahdit mestaruustaistelulleen.

Kaudesta 2016 kehkeytyi Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välinen hurja mestaruustaistelu. Mestaruutta juhli kauden päätteeksi Rosberg, joka ilmoitti kauden jälkeen kaikkien yllätykseksi lopettavansa uransa.

– On liian aikaista verrata Bottasta suoraan Rosbergiin, mutta nykyinen Mercedes-tähti saa varmasti inspiraatiota siitä, millaisen kaksintaistelun saksalaiskuski kävi Hamiltonin kanssa kolme vuotta sitten, sivustolla jatkettiin.


Vielä viime kaudella Bottas jäi täysin viisinkertaisen maailmanmestarin taakse, joka otti peräti 11 voittoa ja maailmanmestaruuden. Bottas ei taas voittanut yhtään osakilpailua.

Mahdollisuus yllättää

Sky Sportsin kommentaattorina toimiva Nico Rosberg arvioi Autosport-lehdelle ennen kauden alkua Bottaksen mahdollisuuksia yllättää hallitseva maailmanmestari.

– Uuden kauden alkaessa hänellä on hyvä mahdollisuus lujittaa asemiaan. Hän voi ärsyttää Lewisia aika paljon. Minusta se on mahdollista. Tietysti se riippuu siitä, kuinka kausi alkaa, Rosberg perusteli.

Hamilton jäi Australian GP:ssä voittoon ajaneesta Bottaksesta peräti 20 sekuntia.

Mercedes-tallin mekaanikot tutkivat Hamiltonin menopeliä kisan jälkeen ja huomasivat, että auton pohja oli vaurioitunut vasemman takapyörän edestä.

Voiton lisäksi Bottas ajoi myös kisan nopeimman kierroksen. Suomalainen sai siitä yhden lisäpisteen, mikä nosti hänen pistepottinsa 26:een.

F1-kausi jatkuu ensi viikon lopussa Bahrainissa.