Suomalaismiljardööri hylkäsi Valtteri Bottaksen tammikuussa – hehkuttaa nyt F1-voittoa: ”Täytyy vain toivoa, että...” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Suomalaismiljardööri hylkäsi Valtteri Bottaksen tammikuussa – hehkuttaa nyt F1-voittoa: ”Täytyy vain toivoa, että...”

Miljardööri Antti Aarnio-Wihuri kuvattuna Valtteri Bottaksen kanssa Monzassa kesällä 2014. Monialakonserni Wihuri tuki Bottasta pitkään.

Miljardööri Antti Aarnio-Wihuri kuvattuna Valtteri Bottaksen kanssa Monzassa kesällä 2014. Monialakonserni Wihuri tuki Bottasta pitkään.

Julkaistu: 18.3.2019 13:37

Antti Aarnio-Wihuri kommentoi Australian GP:n voittaneen Valtteri Bottaksen otteita.

Monialakonserni Wihurin pääomistaja ja miljardööri Antti Aarnio-Wihuri ilmoitti tammikuussa lopettavansa formulakuljettaja Valtteri Bottaksen tukemisen. Nastolaiskuskin sponsorointi kesti 20 vuotta.

Bottas näpäytti epäilijöitään kauden avauskilpailussa, kun hän otti ylivoimaisen voiton Australian GP:ssä viime sunnuntaina. Eroa toiseksi tulleeseen Lewis Hamiltoniin oli peräti 20 sekuntia.

IS tavoitti Antti Aarnio-Wihurin kommentoimaan hylkäämänsä suomalaiskuljettajan voittoa.

Yllätyitkö Valtteri Bottaksen ylivoimaisesta voitosta Australian GP:ssä?

– En yllättynyt. Tiesin, että Mercedeksen autot ovat hyvässä kunnossa.

Yllätyitkö siitä, että juuri Valtteri Bottas oli voittaja?

– En. Hamiltoninhan autossa oli teknisiä vikoja alusta asti. Se (Bottaksen voitto) oli tiedossa.

”Kaikki ovat pettyneitä”

Ilmoitettuaan 9. tammikuuta Bottaksen sponsoroinnin lopettamisesta Aarnio-Wihuri oli vielä selvästi pettynyt Bottaksen otteisiin viime kaudella.

– Siihen hyötyyn nähden mikä siitä saadaan, niin päätimme, että se (sponsorointi) on liian kallista, Aarnio-Wihuri kertoi tuolloin IS:lle.

Bottas ei voittanut kaudella 2018 yhtään F1-kisaa.

–  Kaikki kai siihen ovat pettyneitä. Osittain se ei ollut hänen omaa syytään, osa oli tallista ja teknisistä huolista johtuvaa, mutta mielestäni loppukaudella hän ajoi aika heikosti, Aarnio-Wihuri sanoi Ilta-Sanomille.

”AAW” kuuli Bottaksesta ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa, kun Bottas oli vielä 12-vuotias kartingkuljettaja. Teollisuuspatruuna oli ajanut itsekin paljon autokilpailuja 1960- ja 70-luvulla.

Aarnio-Wihuri huomasi Bottaksessa piirteitä, jotka saivat hänet vakuuttumaan siitä, että pojan ajamista kannatti tukea.

– Ei ole enää juteltu mitään jatkosta Valtterin kanssa. 20 vuotta olen häntä tukenut. Onhan siinä jo aika paljon tullut tehtyä.

”En puutu Bottaksen kommentteihin”

Jätitte viime kauden jälkeen Bottaksen sponsoroinnin. Millä mielin olet Bottaksen voitosta?

– Tuimme Bottasta 20 vuotta. Totesimme hänen tienaavan sen verran paljon, että hän tulee itsekin toimeen ilman apurahoja. Sponsoroinnin lopetus ei ollut kiinni hänen suorituksistaan.

– Sehän oli vain hienoa, että Bottas voitti Australian GP:n! Täytyy vain toivoa, että niitä voittoja tulee enemmänkin eikä jää vain yhteen.

Valtteri Bottas antoi katkeria kommentteja kriitikoilleen voiton jälkeen. Hän käski muun muassa C Moren haastattelussa kriitikoiden ’vetää viikseen’. Mitä mieltä olet noista kommenteista?

– En puutu Bottaksen kommentteihin, ne ovat hänen omiaan. Tuollaiset kommentit riippuvat varmaan vähän mielentilastakin. En ota niihin kantaa, Aarnio-Wihuri kommentoi Ilta-Sanomille.

Bottas ei jäänyt kuitenkaan Wihurin poistuttua tyhjän päälle. 5. helmikuuta lukkoyhtiö ABLOY ilmoitti tehneensä Bottaksen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on saada yhtiön uudistettu brändi esiin kansainvälisesti.

Abloy valittiin viime lokakuussa Markkinointi & Mainonta -lehden ja Taloustutkimuksen vuosittaisessa tutkimuksessa Suomen arvostetuimmaksi brändiksi.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Bahrainissa.

Juttua korjattu 18.3.2019 kello 14.47: Antti Aarnio-Wihuri kuuli Bottaksesta ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa, ei vuonna 2006.

Lisää autourheiluaiheita löydät Bensaa suonissa –erikoisjulkaisusta, joka on nyt irtonumeromyynnissä. Julkaisu on täynnä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä. Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.

Valtteri Bottas antoi katkeria kommentteja kriitikoilleen voitettuaan Australian GP:n.

Valtteri Bottas antoi katkeria kommentteja kriitikoilleen voitettuaan Australian GP:n.

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta