Kommentti: Tämä ei unohdu, Valtteri Bottas!

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottas avasi F1-kauden aivan järjettömän kovalla suorituksella, kirjoittaa Ilta-Sanomien moottoriurheilutoimittaja Janne Aittoniemi.
Kauden 2019 ensimmäinen F1-kilpailu oli jotain sellaista, jota suomalainen autourheilua seuraava kansa ei unohda. Valtteri Bottas oli aivan uskomattoman kovassa vireessä. Kakkosruudusta kärkeen, ja sen jälkeen täydellistä dominointia!

Kukaan ei olisi uskonut, että Nastolan suuri poika on aivan ylivoimainen kauden avauskilpailussa Australiassa. Se oli mykistävä suoritus.

Bottasta on kritisoitu rajusti viime kauden jälkeen – enemmän kuin ketään muuta F1-kuljettajaa.

Bottas vastasi meille toimittajille ja kaikille, jotka ovat hänen taitojaan epäilleet, aivan huikealla tavalla.

Viisinkertaisella maailmanmestarilla Lewis Hamiltonilla ei ollut mitään jakoa tallikaveri Bottasta vastaan. Ei mitään. Hamilton oli ihan siipimies Bottakseen verrattuna.

Bottas latasi Melbournessa vielä kisan loppuun nopeimman kierroksen ja poimi kauden avausmittelöstä 26 MM-pistettä. Hän on ensimmäistä kertaa urallaan MM-johdossa.

– Tämä oli paras kisani koskaan, Bottas hämmästeli itsekin entisen F1-kuskin Martin Brundlen tekemässä haastattelussa kisan jälkeen.

Tuli mieleen Kimi Räikkösen huikea voitto Albert Parkissa ensimmäisessä Ferrarilla ajamassaan kisassa, mestaruuskaudellaan 2007. Se tuli silloin hämmästyttävän helposti. Tuli mieleen myös Bottaksen esikuvan Mika Häkkisen huikeimmat esitykset.

– Mitä helkkaria oikein söit aamupalaksi? australialainen entinen F1-kuski Mark Webber kysyi Bottakselta palkintopallihaastattelussa.

– Puuroa, Bottas vastasi.

Me vaadimme – ja me tarvitsemme lisää puuroa.

Olihan tuo aivan järjettömän kova suoritus, Valtteri Bottas!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt