Tästä syystä välit säilyivät lämpimänä, vaikka Kimi poistui tallista kesken sopimuskauden: ”En halunnut vain lähteä”

rac

Julkaistu:

F1
Kimi Räikkönen otettiin avosylin takaisin Sauberille eli nykyiselle Alfa Romeolle.
Kimi Räikkönen on kehunut siirtoaan takaisin Sauberille eli nykyiseen Alfa Romeo -talliin. Myös Alfa Romeolla on pidetty konkarikuljettaja Räikkösen paluuta herkullisena.

Räikkönen aloitti F1-uransa Sauberilla kaudella 2001. Hänellä oli alun perin kolmen vuoden sopimus Sauberin kanssa, mutta kontrahti purettiin. Räikkönen siirtyi McLarenille jo kaudeksi 2002.
Räikkönen ei kuitenkaan lähtenyt Sauberilta ovet paukkuen, vaikka tallin silloinen pomo Peter Sauber olisi halunnut pitää hänet. Räikkönen kertoi nyt Autosport-lehdelle syitä siihen, miksi sillat jäivät polttamatta ja välit talliin säilyivät lämpiminä näihin päiviin asti.

Räikkösen ”äkkilähdöstä” neuvoteltiin tuntuva korvaus Sauberille. Mukana neuvotteluissa olivat Sauberin edustajien lisäksi McLarenin ja moottorintoimittaja Mercedes-Benzin väkeä sekä Räikkösen managerit eli Steve Robertson ja sittemmin edesmennyt David Robertson.

– Minulla oli kolmevuotinen sopimus, mutta en halunnut vain lähteä ja sanoa, että unohtakaa koko homma, minä poistun. Siksi asiasta käytiin paljon keskustelua McLarenin, Mercedeksen, Peterin, Steven ja Daven välillä, Räikkönen kertoi Autosportille.

On raportoitu, että Räikkösestä saadun korvauksen vauhdittamana Sauber muun muassa rakennutti tuulitunnelin.

– He saivat hyvän diilin tehtyä. Se on syy sille, että suhteemme säilyi niin hyvänä. Se oli silloin hyvä homma molemmille osapuolille ja nyt olemme takaisin yhdessä, Räikkönen tunnelmoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt