Nouseeko Kimi Räikkönen palkintopallille? ”Aivan varmasti”

Julkaistu:

Formula 1
Ilta-Sanomat kysyi ennen Australian GP:n aika-ajoja suomalaisilta autourheilumiehiltä, yltääkö Kimi Räikkönen tällä kaudella palkintopallille Alfa Romeolla.
Markku Alén, rallilegenda:

– Sauber on aina ollut hieno tiimi. Nyt se on nostanut profiilia entisestään, kun mukana ovat Alfa Romeo ja koko Fiat-konserni. Uskon, että Kimi nousee palkintopallille ainakin kerran ja ehkä jo ihan näissä ensimmäisissä kisoissa, kun ajetaan Euroopan ulkopuolella. Kun tullaan Euroopan kisoihin, sitten se on jo vaikeampaa.

Mika Arpiainen, entinen rata- ja rallikuski, Formula Super Veen Euroopan mestari 1976:

– Kimi pääsee tällä kaudella aivan varmasti palkintopallille. Alfa Romeossa on samanlainen moottori kuin Ferrarissa, ja uusi etusiipi näyttää toimivan hyvin. Se on yksinkertaisempi auto kuin Ferrari, ja säädöt on ehkä saatavissa helpommin kohdalleen.

Aaro Vainio, rata-autoilija:

– En usko. Se vaatii niin paljon. Alfa Romeolla ei vain riitä. Vaikka resursseja on, edellä on kolme tallia sekä Renault. Ajamalla se ei voi tapahtua. Tarvitaan joku ihan hullu kisa: kaatosateita ja punaisia lippuja.

Antti Aarnio-Wihuri
, autourheiluvaikuttaja:

– Kimi voi päästä jossakin kisassa palkintopallille. Kuudes sija perjantain harjoituksissa oli ihan hyvä aloitus, mutta kaikki eivät vielä näyttäneet todellista vauhtiaan.

Niki Juusela, F1-toimittaja:

– Se vaatii kärkitiimeiltä epäonnistumista tai epäonnea. Lähtökohtaisesti puhdas vauhti ei riitä.

Matti Kyllönen, entinen F1-selostaja:

– Kimi nähdään Alfa Romeolla usein aika korkealla – ainakin viiden, kuuden parhaan joukossa. Myös palkintopallille pääseminen voi olla mahdollista. Kimi on kauden yllättäjä. Uusi talli ja iso taloudellinen tuki takaavat hänelle hyvän kauden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt