Kimi Räikkösen vanha pomo kertoi oman näkemyksensä viime kauden valtataistelusta – tämä hiersi Maurizio Arrivabenen kanssa

Julkaistu:

F1
Ferrarin F1-tallin johdossa tehtiin tammikuussa dramaattisia muutoksia.
Kaudet 2015–2018 tallipäällikkönä työskennellyt Maurizio Arrivabene sai potkut ja hänen tilalleen nokkamieheksi nostettiin Mattia Binotto, joka oli aikaisemmin toiminut Ferrarin teknisenä johtajana.

Binotto ja Arrivabene kävivät kauden 2018 aikana kitkerää valtataistelua kulisseissa, joka päättyi Binotton voittoon.

Sveitsiläinen Binotto ennen antoi sunnuntaina alkavaa F1-kautta haastattelun italialaiselle sanomalehdelle Corriere della Seralle ja kertoi oman näkemyksensä Arrivabenen potkuihin johtaneista tapahtumista.

Binotto kertoi, että uhkasi viime kaudella jättää Ferrarin. Hän sanoi saaneensa työtarjouksia toisilta F1-talleilta.

– Mielestäni olin ajautunut tilanteeseen, jossa en enää pystynyt tekemään työtäni kunnolla. Tein tämän selväksi, Binotto sanoi.

Lopulta lähteä saikin Arrivabene, sillä Ferrarin kausi 2018 oli pettymys. Mercedes vei sekä kuljettajien että tallien maailmanmestaruudet. Edellisen kerran Ferrari on voittanut kuljettajien MM-tittelin vuonna 2007, jolloin sen nappasi Kimi Räikkönen.


25 vuotta Ferrarin leivissä ollut Binotto, 49, vakuutti kuitenkin, että hänen ja italialaisen Arrivabenen, 62, välillä ei ollut henkilökohtaista kitkaa.

– Emme koskaan tapelleet. Erimielisyydet koskivat tallin visiota, tapaa johtaa työntekijöitä ja kisaviikonloppuja. Olimme eri linjoilla, Binotto sanoi.

Räikkösen sopimusta Ferrarilla ei jatkettu kauden 2018 jälkeen ja hän siirtyi Alfa Romeolle. Suomalaiskonkarin tilalle palkattiin nuori Charles Leclerc, josta halutaan kirittäjää Sebastian Vettelille.

Binotto vakuutti, että Leclerc saa haastaa Vettelin vapaasti.

– Tietenkin he saavat kamppailla keskenään. Emme pyydä Charlesia hidastelemaan tai Sebastiania ajamaan kovaa. Tarvitsen sitä, että kummatkin ajavat täysillä ja yrittävät tehdä parhaansa, Binotto sanoi hiljattain F1-sarjan kotisivuilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt