Räikkösen ”sensaatiomainen” vauhti vakuutti fanit ja kansainvälisen median – täräytti itse jäämiesmäisen kommentin

rac

Julkaistu:

F1
Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen yllätti F1-sarjan avauskisan vapaissa harjoituksissa perjantaina.
Kimi Räikkönen oli Melbournen radalla toisen harjoitussession kuudenneksi nopein. Hänen edelleen ehtivät vain Mercedekset, Red Bullit ja Sebastian Vettel Ferrarillaan.

Räikkösen taakse jäivät mm. tallitoveri Antonio Giovinazzi (11:s) ja Räikkösen paikan Ferrarilla ottanut Charles Leclerc (9:s).

Konkarikuski Räikkösen, 39, harjoitusvauhti hurmasi sekä formulafanit että kansainvälisen median.

Sveitsiläinen Blick-lehti kirjoitti, että Räikkösen ”sensaatiomaisen” esityksen jälkeen Alfa Romeon minimitavoite on selvä: vähintään kuudes sija tallien MM-sarjassa.

Blick myös muistutti, että Räikkösen suosikkiseura Sveitsin kiekkoliigassa Zug voitti torstaina Luganon 5–4 ja johtaa play off -sarjaa 3–0. Yhtä puhtaasti Räikkönen pieksi Giovinazzin sekä aamun että iltapäivän harjoituksissa.


Espanjalainen AS kommentoi, että Räikkönen suoriutui ”ihan kuin ajaisi yhä Ferrarilla”. Lehti näki, että Alfa Romeo näyttäisi olevan MM-sarjan neljänneksi nopein auto.

Motorsportin F1-toimittaja Pablo Elizalde twiittasi, että harjoitusten jälkeen Räikköseltä kysyttiin, onko hän innoissaan kutossijastaan. Vastaus oli ”Jäämiestä” parhaimmillaan:

– En. Innostuminen ei kuulu tapoihini, Räikkönen sanoi.

F1-fanit sen sijaan olivat innoissaan suositun Räikkösen vauhdista.

– Hyvää yötä! Räikkönen on lähempänä Vetteliä kuin silloin kun he olivat vielä tallitovereita! kirjoitti Murilo Moreira Twitterissä.
– Ei voi muuta kuin olla vakuuttunut Kimi Räikkösestä, kirjoitti nimimerkki aizuddinnizamshah Kuala Lumpurista.
– Räikkönen oli Alfa Romeollaan kuudes molemmissa harjoituksissa. Todella vakuuttavaa, kirjoitti englantilainen Rory.

  • F1-kausi käynnistyy viikonloppuna Australian Melbournesta
  • Alta löydät lisätietoa F1-kuljettajista ja kauden kisoista
  • Klikkaa tai pyyhkäise kuvakarusellia nuolen kohdalta
Lisää autourheiluaiheita löydät Bensaa suonissa –erikoisjulkaisusta, joka on nyt irtonumeromyynnissä. Julkaisu on täynnä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä. Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt