Bottas lähes Hamiltonin vauhdissa – Räikkönen taas kärkiryhmässä F1-harjoituksissa

rac

Julkaistu:

Formula 1
Mercedes-tallin autot olivat parhaassa vauhdissa kauden ensimmäisen F1-kisan toisissa harjoituksissa Melbournessa.
Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ajoi Mercedes W10:llä nopeimman kierroksen perjantain toisen harjoitusjakson aikana.

Valtteri Bottas pääsi Albert Parkin radalla hyvin lähelle englantilaisen tallikaverinsa aikaa. Eroa jäi vain 0,048 sekuntia Hamiltonin hyväksi.

Hopeanuolten ero lähimpiin vastustajiin oli peräti 0,8 sekuntia. Red Bullin Max Verstappen oli kolmas ja tallikaveri Pierre Gasly neljäs.

Ferrarin huippuvauhti jäi näkemättä. Italialaistalli ei lähtenyt hakemaan todella kovaa kierrosaikaa samalla tavalla kuin Mercedes. Sebastian Vettel oli viides ja hänen tallikaverinsa, pari minuuttia ennen harjoitusten päättymistä pyörähtänyt Charles Leclerc vasta yhdeksäs.

Pitkissä vedoissa Vettel ei ollut pehmeimmillä renkailla nopeampi kuin Leclerc kaksi pykälää kovemmilla kumeilla. Sekin viittasi vahvasti todellisen vauhdin piilotteluun.

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeolla jälleen mukavasti kuudes, kuten myös perjantain ensimmäisellä harjoitusjaksolla. Tallikaveri Antonio Giovinazzin vauhti riitti 15. sijaan.
Williams FW42 oli jälleen selvästi hitain auto. Tallin kuljettajat George Russell ja Robert Kubica jäivät noin neljän sekunnin päähän Hamiltonin kärkiajasta.

Kauden ensimmäisen rangaistuksen sai Lance Stroll pienestä ylinopeudesta varikolla. Siitä napsahti 200 euron sakko.


  • F1-kausi käynnistyy viikonloppuna Australian Melbournesta
  • Alta löydät lisätietoa F1-kuljettajista ja kauden kisoista
  • Klikkaa tai pyyhkäise kuvakarusellia nuolen kohdalta
Lisää autourheiluaiheita löydät Bensaa suonissa –erikoisjulkaisusta, joka on nyt irtonumeromyynnissä. Julkaisu on täynnä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä. Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.