Kimi Räikkönen kävi samassa kuvassa kuin 18 vuotta sitten – peura ajovaloissa on muuttunut itsevarmaksi F1-konkariksi

Julkaistu:

F1
Kimi Räikkönen saattoi tuntea pientä nostalgiaa, kun hän asettui kuvattavaksi F1-sarjan virallista kuskipotrettia varten Melbournen varikolla.
Kaikista F1-sarjan kuljettajista otetaan aina viralliset potretit ennen kauden avauskisaa Australiassa.

Kimi Räikkönen poseerasi monikymmenpäiselle kuvaajajoukolle ujona formulatulokkaana vuonna 2001. Tuolloin 21-vuotias Sauberin kuski Räikkönen oli valokuvaajien edessä vähän kuin peura ajovaloissa.

Nyt, 18 vuotta myöhemmin, Räikkösen talli on sama kuin vuonna 2001. Hän palasi Sauberille talvitauolla, hieman ennen kuin sveitsiläistiimi muutti nimensä Alfa Romeoksi.

Mutta vaikka talli on sama, moni muu asia on Räikkösen elämässä muuttunut. Nykyisin hän on kahden lapsen isä, jolla on meriittilistallaan yksi F1-sarjan maailmanmestaruus, 21 GP-voittoa ja yli 290 kisaa autourheilun kuninkuusluokassa.

Ujon pälyilyn sijaan Räikkönen katseli kuvaajajoukkoa itsevarmasti aurinkolasien takaa vastaavassa kuvaustilanteessa.


Ferrarilta Alfa Romeolle vaihtanut Räikkönen kommentoi tulevaa kautta kaikennähneen konkarin tavoin. Vaikka talli on uusi, fiilis on yhä sama.

– Ei siinä oikeastaan ole mitään eroa, joka vuosi on enemmän tai vähemmän samanlainen. Kaikki ovat tietysti innoissaan talven jälkeen kun edessä on ensimmäinen kisa, Räikkönen sanoi Melbournen varikolla STT:n mukaan.

– Vähän eri lailla joka tiimissä tehdään töitä mutta sama tavoite on kaikilla.
Räikkösellä on tallitoverinaan Alfa Romeolla italialainen Antonio Giovinazzi, joka aloittaa nyt ensimmäisen täyden F1-kautensa. Giovinazzi on siis samassa tilanteessa kuin Räikkönen 18 vuotta sitten.

25-vuotias Giovinazzi on onnellinen siitä, että hänellä on tallitoverinaan Räikkösen kaltainen konkari.

– Hän ei ole vain loistava opettaja, vaan myös tärkeä vertailukohta minulle. Hän on kokenut maailmanmestari, joka on ajanut parhaissa talleissa. Häntä parempaa tallitoveria en voisi kuvitella, Giovinazzi sanoi Gazzetta di Parmalle.
  • F1-kausi käynnistyy viikonloppuna Australian Melbournesta
  • Alta löydät lisätietoa F1-kuljettajista ja kauden kisoista
  • Klikkaa tai pyyhkäise kuvakarusellia nuolen kohdaltaKommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt