Lewis Hamilton vetosi voimakkaasti Valtteri Bottaksen puolesta: ”Ehjää ei kannata korjata”

Julkaistu:

F1
Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen tilanne maailmanmestaritallissa on vaikea.
Valtteri Bottas lähtee uuteen F1-kauteen kovat paineet niskassaan. Hänen viime kautensa MM-sarjassa oli pettymys, ja suomalaisen sopimus Mercedeksen kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Bottaksen pitää onnistua alkukaudesta tai muuten Mercedes ryhtyy vakavissaan pohtimaan kuskinvaihtoa. Ranskalaislahjakkuus Esteban Ocon, joka jäi ilman kisakuljettajan paikkaa viime kauden jälkeen, on vahva ehdokas Bottaksen seuraajaksi.

Bottaksella on kuitenkin yksi vahva tukija Mercedeksellä: tallin maailmanmestarikuski Lewis Hamilton. Torstaina Hamilton puhui Kansainvälisen autoliiton FIA:n lehdistötilaisuudessa ja antoi vahvan tukensa tallitoverilleen.

– Olemme erinomainen kaksikko. Valtterin ja minun yhteistyö toimii. Se on toiminut hyvin vuosien ajan eikä olemassa ole yhtään syytä vaihtaa kuskeja, Hamilton sanoi ja jatkoi:

– Ehjää ei kannata korjata. Meillä on tiimissä mahtavia tyyppejä ja energiatasot ovat tapissa. On todella inspiroivaa nähdä, että niin moni tiimin jäsen on täynnä intoa.


Valtteri Bottas sai paikan Mercedekseltä, kun tuore maailmanmestari Nico Rosberg lopetti yllättäen uransa vuonna 2016.

Rosbergin ja Hamiltonin välit olivat jäätävät ja Mercedeksellä käytiin miltei sisällissotaa. Sopuisa Bottas on suostunut päästämään Hamiltonia tallimääräysten turvin edelleen.

Hamiltonin mukaan Bottas saa kuitenkin tällä kaudella ajaa kilpaa täysillä – myös tallitoveriaan vastaan.

– Näin sen pitääkin olla, molemmilla on reilu mahdollisuus voittaa.

– Samoin olemme toimineet joka vuosi. Asiat muuttuvat vasta silloin, kun toisella kuskilla ei ole enää mahdollisuutta voittaa maailmanmestaruutta, Hamilton sanoi.
  • F1-kausi käynnistyy viikonloppuna Australian Melbournesta
  • Alta löydät lisätietoa F1-kuljettajista ja kauden kisoista
  • Klikkaa tai pyyhkäise kuvakarusellia nuolen kohdaltaKommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt