Valtteri Bottas tienaa lähes tuplasti enemmän kuin Kimi Räikkönen – brittilehti listasi F1-palkat

Julkaistu:

formula 1
Brittilehti Daily Mirrorin mukaan Lewis Hamilton on F1-sarjan palkkakunkku.
Brittilehti Daily Mirror on arvioinut sunnuntaina alkavan F1-kauden kaikkien kuskien palkat.

Listan kärkinimi ei yllätä ketään. Viime vuonna jatkosopimuksen solminut Mercedeksen kuljettaja Lewis Hamilton on rahalistan ykkönen.

Lehden mukaan Hamilton tienaa 40 miljoonaa puntaa kaudesta eli lähes 47 miljoonaa euroa. Listan kakkonen on Ferrarin Sebastian Vettel lähes 36 miljoonalla eurolla.

Kolmanneksi isoimman tilin tekee Red Bullilta Renault’n rattiin vaihtanut Daniel Ricciardo 31 miljoonan euron tienesteillä. Sen jälkeen on selkeä hajurako.

Tienestilistan nelonen on Red Bullin Max Verstappen 11,7 miljoonan euron vuosipalkalle ennen Mersun Valtteri Bottasta. Daily Mirrorin mukaan Bottas tienaisi tästä kaudesta 7,6 miljoonaa euroa. Se on lähes tuplasti enemmän kuin Alfa Romeolle siirtyneen Kimi Räikkösen liksa, joka on arvion mukaan 4,1 miljoonaa euroa.

F1-radoille pitkän tauon jälkeen palaavan Puolan Robert Kubican palkka on Mirrorin mukaan 500 000 euroa. Pienimmällä palkalla F1-sirkusta kiertää Toro Rosson Alexander Albon, jonka palkka on 150 000 euroa.

Daily Mirrorin jutusta ei selviä, minkä verran F1-kuskien arvioiduissa palkoissa on mukana esimerkiksi menestysbonuksia. Aiemmin on kerrottu, että Hamiltonin 47 miljoonan euron palkassa menestysbonusten osuus olisi 10 miljoonan euron luokkaa.Jos grafiikka ei näy yllä, voit katsoa sen tästä.
  • F1-kausi käynnistyy viikonloppuna Australian Melbournesta
  • Alta löydät lisätietoa F1-kuljettajista ja kauden kisoista
  • Klikkaa tai pyyhkäise kuvakarusellia nuolen kohdaltaKommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt