Michael Schumacherin romanttinen ele nakkikioskin jonossa teki heti vaikutuksen – kuskilupaus Janina Eräkangas kertoo värikkäistä ajovuosistaan

Julkaistu:

Bensaa suonissa
Aikansa kuljettajalupaus Janina Eräkangas kertoo muun muassa, miten kohtasi Michael Schumacherin italialaisen nakkikioskin jonossa kartingin MM-kisoissa. Lue lisää aiheesta Bensaa suonissa -erikoisjulkaisusta.
Kahden kuskilupauksen, Janina Eräkankaan ja Michael Schumacherin, seurustelusuhde nuoruudessa on vähemmän tunnettuja asioita suomalaisen moottoriurheilun historiassa.

Eräkangas (aiemmin Österholm) kertoo nyt myynnissä olevassa Bensaa suonissa -erikoisjulkaisussa, miten pari päätyi yhteen hämmästyttävien käänteiden jälkeen nakkikioskin jonossa Italian Lido di Jesolossa, jossa ajettiin kartingin MM-kisoja.

– Yhdessä vaiheessa menimme tilaamaan isäni kanssa kioskilta välipalaa. Odottelimme siinä hodarijonossa, kun yhtäkkiä Michael tuli kysymään isältäni, saako viedä minut ulos syömään. Isä oli ihan haltioissaan. Hän vastasi ”tietenkin saat”. Minulta ei kysytty mitään, Österholm kertoo hymy huulillaan.


Österholmin ja Schumacherin suhde kehittyi illallisen jälkeen nuoreksi rakkaudeksi, jossa viestejä vaihdettiin kirjeitse silloin kun ei oltu samoissa kisoissa.

Österholm kertoo julkaisussa myös muita värikkäitä muistoja ajovuosiltaan: miten hän oppi Mika Häkkiseltä aika-ajamisen salaisuudet ajamalla kierros kierrokselta tämän perässä Anderstorpissa, sijoittui espanjalaisten ällistykseksi kartingin MM-kisoissa Zaragozassa kymmenenneksi ja sen, miltä tuntui, kun hän tajusi, että ajoura olisi ohi.

Bensaa suonissa -erikoisjulkaisu on täynnä yhtä vauhdikkaita tarinoita Keke Rosbergista Kimi Räikköseen, Timo ”Löysä” Salosesta Hannu Mikkolaan. Näet esimerkkejä 92-sivuisen julkaisun sivuista täältä.

Bensaa suonissa - suomalaiset autourheilun legendat on myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. Hinta on 5,90 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt