Suomalaiskuski Aaro Vainio solmi sopimuksen Euroopan huippusarjaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Suomalaiskuski Aaro Vainio solmi sopimuksen Euroopan huippusarjaan

Aaro Vainio uuden autonsa vieressä.

Aaro Vainio uuden autonsa vieressä.

Julkaistu: 6.3. 11:59

Aaro Vainio solmi sopimuksen R-Motorsportin kanssa.

Viime vuonna Saksassa ADAC GT Mastersissa kilpaillut Aaro Vainio, 25, siirtyy Blancpain GT -sarjaan.

Vainio on solminut sveitsiläisen R-Motorsportin kanssa sopimuksen, joka käsittää kaikki Blancpain GT:n sprinttikisat Euroopassa. Vainion tallitoverina samassa autokunnassa ajaa sveitsiläinen Hugo de Sadeleer. Autona toimii Aston Martin Vantage AMR GT3.

Viime kausi oli vaikea, joten tuleva vuosi on erittäin tärkeä Vainion uran kannalta. Manageri Tomas Siltanen ja Vainion muu taustatiimi vakuuttavat tiedotteessa, että he uskovat R-Motorsportin olevan oikea talli yhteistyöhön.

– R-Motorsport kun tuli viime vuonna, se osoitti heti lähtölaukauksesta olevansa kilpailukykyinen tiimi, joka pärjäsi hyvin, Vainio sanoo.

– Aston Martin ja R-Motorsport ovat käsikädessä kulkevat brändit ja innolla odotan, että saan tehdä koko sen organisaation kanssa töitä.

Vainio kertoo IS:lle testanneensa uutta autoa ensi kertaa viime viikolla. Paikalla Paul Ricardin radalla Ranskassa oli koko R-Motorsportin kuskikaarti, johon lukeutuvat mm. Jake Dennis ja Alex Lynn.

– Vähän joutui tekemään normaaleja testejä ihan testin kannalta, eli miten auto reagoi jousiin, vakaajiin ja muihin juttuihin. Lisäksi oli vähän aerotestiä, että saimme lisää ajatusta autosta, Vainio kertoo.

Koska paikalla oli iso määrä kuskeja ja autoja oli vain kaksi, kilometrejä per kuljettaja ei vielä tullut erityisen paljoa.

– Hyvä fiilis jäi, vaikka siinä mielessä ajamista tuli itselleni vielä vähän.

– Takana on pitkä ajotauko, joten oli kiva päästä taas ajamaan. Ensimmäinen veto meni taas siihen, että muisteli kummalla puolella on kaasu, Vainio hymähti.

Vainio jatkaa testejä ensi viikolla Paul Ricardissa, minkä jälkeen ajetaan vielä Italian Misanossa.

Euroopan kärkipään urheiluautosarjoihin kuuluvan Blancpain GT:n sprintticup starttaa 4.-5. toukokuuta Britanniassa Brands Hatchin legendaarisella radalla. Kauden muut kisapaikat ovat Misano, Zandvoort, Nürburgring ja Hungaroring.

Lähtöruudukosta löytyy Vainion lisäksi mm. hallitseva mestari Raffaele Marciello, jonka moni muistaa Ferrarin entisenä akatemiakuskina ja Sauberin F1-testikuskina 2015.

Alla olevalla Podcast-soittimella IS:n Tommi Koivunen ja Aaro Vainio keskustelevat mm. Vainion siirrosta, F3- ja F2-luokista sekä tietenkin lähestyvästä F1-kaudesta. Vainio kertoo mm. tarinan vuodelta 2013, kun nyt Toro Rossolle palaava Daniil Kvjat meni Barcelonassa heittämällä ohi, mutta tulikin kuusi kierrosta myöhemmin perä edellä vastaan...

Lähetys myös Suplassa.