Uskomaton F1-huhu: Kimi Räikkösen uusi Alfa Romeo nopeampi kuin Mercedes? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Uskomaton F1-huhu: Kimi Räikkösen uusi Alfa Romeo nopeampi kuin Mercedes?

Arvuuttelu F1-autojen todellisesta vauhdista jatkuu Barcelonan testeissä.

Valtteri Bottas ja uusi Mercedes W10.­

28.2.2019 8:50

Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin uusi F1-auto, Mercedes W10, ei ole talvitesteissä vielä missään vaiheessa vaikuttanut kovin nopealta. Mercedeksellä on autossaan ongelmia, mutta tallin ulkopuolella vain harvat tietävät, miten vakavia ne ovat.

Arvostetun autolehden Auto Motor und Sportin F1-toimittajat eivät enää ylläty, mikäli Mercedesten vauhti on varsin vaisua kauden avauskilpailussa Melbournessa.

Saksalaislehden mukaan varikolla kuiskitaan, että jopa Kimi Räikkösen käsiinsä saama uusi Alfa Romeo C38 saattaa olla hopeanuolta nopeampi.

– Yhä useammin ja useammin kuulemme varikolla, että Mercedes on hitaampi kuin aluksi oletettiin. Ensimmäisellä testiviikolla jopa Alfa Romeo, Haas ja Renault ovat kuulemma olleet Mercedestä nopeampia, kun otetaan polttoainemäärät huomioon, Auto Motor und Sport kirjoitti verkkosivuillaan keskiviikkoiltana.

– Mercedeksen kohdalla puhutaan jo yli sekunnin erosta (kärkeen). Miten paljon uusi aerodynamiikkapaketti parantaa nopeutta, sitä ei pysty vielä arvioimaan, lehti jatkoi.

Tiistaina Bottas ajoi Mercedeksellä öljynpaineongelman takia vain seitsemän kierrosta, mutta keskiviikkona suomalaiskuljettaja pystyi kiertämään Barcelonan radan 74 kertaa. Hamilton sai ajettua 102 kierrosta.

Kuudennen talvitestipäivän kierrosajoissa Bottas jäi kahdeksanneksi ja Hamilton yhdeksänneksi. Räikkönen päätyi keskiviikon testituloksissa neljännelle sijalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?