F1-konkari Johnny Herbert: Kimi Räikkönen hyvissä asemissa – ”Kenenkään ei sovi jättää pois laskuista”

Julkaistu:

formula 1
Formula ykkösissä 1989–2000 kilpailleen Johnny Herbertin mielestä Alfa Romeo Racing vaikuttaa vahvalta.
Alfa Romeo Racingin nimeä nykyään kantava Sauber Motorsportin F1-talli on antanut rohkaisevia näyttöjä talvitesteissä.

Näyttää vahvasti siltä, että viime kauden MM-sarjassa kahdeksanneksi sijoittunut sveitsiläistalli kamppailee nyt pistesijoista – kuten viime kauden lopussa, jolloin Charles Leclerc ajoi kolmessa viimeisessä kisassa seitsemänneksi.

Talli on vakuuttanut myös kolminkertaisen GP-voittajan Johnny Herbertin, joka ajoi Sauberilla 1996–1998.

– On yhä aikaista puhua, mutta Alfa Romeo vaikuttaa vahvalta tallilta, jota ei kenenkään sovi jättää pois laskuista, Herbert sanoo Ilta-Sanomille.

– Se on hyvä meille lajin ystäville, mutta myös hyvä Kimille, koska hän on uransa loppuvaiheessa. Uskomatonta, että hän täyttää tänä vuonna 40. Nigel Mansell voitti samanikäisenä mestaruuden, joten sikäli se on yhä mahdollista, Herbert sanoo ja naurahtaa viitaten Räikkösen menestysmahdollisuuksiin.


Räikkösen viime lokakuun ykköstila Yhdysvaltain Austinissa tuntui olevan kaikkien mieleen. Niin myös Herbertin, joka toimii nykyään Sky Sports -kanavan F1-asiantuntijana.

– Se oli upea voitto. Olihan Kimi lähellä voittoja jo aiemmin, kuten vuotta aiemmin Monacossa lähdettyään paalulta, mutta kisassa homma ei ihan toiminut hänen kannaltaan, Herbert virnistää viitaten Ferrarin taktiikkaan, jonka avulla Sebastian Vettel nousi ykköseksi.

Räikkönen saavutti toisella stintillään Ferrarilla 2014–18 yhden voittonsa lisäksi kaksi paalupaikkaa. Palkintosijoja tuli yhteensä 26.

– Minusta tuntui aina siltä, että Ferrarilla keskityttiin enemmän Sebiin. Ja Kimin luonne on minun nähdäkseni sellainen, että hän ei edes yrittänyt niin paljoa muuttaa asiaa. Nyt Alfa näyttää tosiaan hyvältä, ja Kimi vaikuttaa energiseltä.

– Hän haluaa yhä jatkaa, mikä on ehkä kaikkein tärkeintä. Ja nelikymppisenä hänellä on ”ihan” hyvin kokemusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt