Alfa Romeo kärjessä F1-testeissä – Valtteri Bottas jäi radan varteen

Julkaistu: , Päivitetty:

Formula 1
Kimi Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi ajoi nopeimman kierroksen toisen testiviikon avauspäivänä ennen kuin siirryttiin lounastauolle.
Alfa Romeo -tallin italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi ajoi kärkiaikansa (1.18,589) C4-renkailla.

Red Bullin Pierre Gasly ja Ferrarin Charles Leclerc jäivät Barcelonan radalla vain joitakin sadasosia Giovinazzin ajasta, vaikka käyttivät kovempia C3-renkaita.

Rengasvalmistaja Pirellin arvion mukaan C3- ja C4-renkaiden ero on noin 0,6 sekuntia kierroksella, joten renkaat huomioituna Gaslyn ja Leclercin ajat olivat selvästi parempia kuin Giovinazzin kärkiaika.

Leclerc pääsi ajamaan kolmen ensimmäisen testitunnin aikana vain kuusi kierrosta. Monacolaiskuljettaja palasi radalle, kun Ferrari oli tarkistanut pitkään auton jäähdytysjärjestelmää.

Lewis Hamilton keskittyi jälleen pitkiin vetoihin Mercedeksellä, jossa oli paljon uusia aerodynamiikkaan vaikuttaneita kehitysosia. Eroa kärkeen jäi 1,7 sekuntia. Hamilton ajoi parhaan aikansa C2-renkailla.

Testit keskeytettiin hetkeksi, kun 19-vuotias brittitulokas Lando Norris jäi radan varteen McLarenilla hydrauliikkaongelmien takia.

Valtteri Bottas lähti ajamaan Mercedestä lounastauon jälkeen. Vähän myöhemmin hopeanuoli jäi radan kolmosmutkaan öljynpaineongelman takia. Bottas ei ehtinyt ajaa sitä ennen yhtään nopeaa kierrosta.

Ferrarilla ajovuoro siirtyi lounaspaussin jälkeen Sebastian Vettelille.

Kimi Räikkönen testaa Alfa Romeota keskiviikkona ja perjantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt