Hätätilanne Mercedeksen F1-tallissa – Ferrarin etusiiven kopioimista tutkitaan

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen F1-leirissä on jo hieman hätätilan merkkejä talven ensimmäisen testiviikon jälkeen.
Mercedes-talli yrittää saada uuden autonsa suuret balanssiongelmat poistettua mahdollisimman nopeasti, mutta se ei taida onnistua helposti.

Ferrari toi selvästi Mercedestä paremman auton ensimmäiselle testijaksolle. Auto Motor und Sportin mukaan Mercedes-tallin insinöörit ovat myöntäneet, että he ovat jo alkaneet tutkia, pitäisikö tallin suunnitella etusiipi samanlaiseksi kuin Ferrarissa.

Se ei onnistu nopeasti, koska autoon pitäisi sen jälkeen tehdä paljon muitakin suuria muutoksia. Toro Rosson tallipäällikön Franz Tostin mukaan se veisi aikaa todennäköisesti ainakin 3–4 kuukautta.

Mercedes on suunnitellut hyvin erilaisen etusiiven kuin Ferrari. Hopeanuolen pääsiivessä olevat yläsiivekkeet ovat korkeammalla ja laskevat kohti auton nokkaa. Ferrarissa ne ovat selvästi matalammat ja laskevat toiseen suuntaan.

Lisäksi Mercedeksen etusiivessä päätylevyt kääntyvät hiukan sisäänpäin, Ferrarissa ulospäin.

Ferrarissa etusiipi ohjaa ilmaa sivulta auton ohi. Mercedes yrittää ohjata sitä pyörän ja rungon välistä.

Red Bullissa on samantapainen etusiipi kuin Mercedeksessä, mutta auto on muuten hyvin erilainen. Etusiipi toimii Red Bullissa paremmin kuin Mercedeksessä, joten talli ei aio lähteä kopioimaan Ferrarin siipiratkaisua.

– Voisimme ilman suuria muutoksia siirtyä samanlaiseen etusiipeen, joka on Ferrarissa, jos se olisi tarpeellista, Red Bullin suunnittelijaguru Adrian Newey sanoi saksalaislehdelle.

– Mercedekselle se olisi ongelmallisempaa. Heidän täytyisi silloin muuttaa ihan perusasioita autossaan, Newey arvioi.

Talvitestien toinen ajoviikko alkaa tiistaina Barcelonan radalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt