Bottas saa jatkuvaa irvailua sosiaalisessa mediassa – kommenttikenttään ilmestyvät aina samat kiusalliset sanat

Valtteri Bottas aikoo voittaa maailmanmestaruuden ja näyttää epäilijöilleen.

Mercedeksen huipputallissa ajava formula1-kuljettaja Valtteri Bottas tavoittelee jättipottia maaliskuussa alkavalla kaudella.

21.2.2019 10:09

– Valtteri, it’s James (suom. Valtteri, James tässä).

Näillä sanoilla alkoi viime kaudella kaksi tallimääräystä, jotka Valtteri Bottas joutui ottamaan vastaan. Sanojana oli James Vowles, Mercedes-tallin päätaktikko.

Kivulias ensimmäinen kerta tapahtui Saksan Hockenheimissa, kun Bottas ei saanut kisan loppuhetkillä enää taistella tallitoveriaan Lewis Hamiltonia vastaan. Tilanne jäädytettiin, ja suomalaisen piti pysyä takana.

Toinen, vielä kivuliaampi määräys tuli Venäjällä syksyllä. Bottaksen piti luovuttaa todennäköinen voitto ja tyytyä kakkossijaan.

Nuo sanat ovat seuranneet Bottasta. Kun hän julkaisee jotain sosiaalisessa mediassa, kommenttikenttään ilmestyvät välittömästi samat sanat: Valtteri, it’s James.

Bottas hymyilee asialle, vaikka aihe on kiusallinen. Bottas on leimautunut monien silmissä vain kakkoseksi, joka toteuttaa käskyjä.

– Siitä on tullut aika suosittu juttu. Väkisinkin sen huomaa. Siinä vain miettii, että ne ketkä kommentoivat eivät tiedä kuka minä olen oikeasti tai minun tilanteestani tarkemmin, Bottas toteaa Ilta-Sanomille.

– Kaikilla saa olla omat mielipiteet. Nyt on uusi vuosi, ja toivottavasti pystyn laittamaan niillekin huutelijoille jauhot suuhun.

Bottaksella on kauteen yksi ainoa tavoite. Se on sama kuin viime vuonna: maailmanmestaruus. Ja mitäpä muuta tavoite voisikaan olla, kun Mercedes on voittanut jo viidesti peräkkäin molemmat MM-tittelit.

Elokuussa 30 vuotta täyttävä Nastolan kasvatti on ollut kahdella edelliskaudella alkukaudesta vahva ja haastanut supertähti Hamiltonin tasapäisesti.

Bottas koki viime vuoden alussa paljon epäonnea ja jäi pisteissä selvästi jälkeen. Syksyllä Hamiltonista tehtiin selvä ykköskuski. Bottas myöntää, että sen takia hänen omakin suoritustasonsa notkahti.

– Asetelma muuttui aika puhtaasti niin, että tiimissä alettiin keskittymään toiseen kuskiin. Väkisinkin, vaikka ei pitäisi, silloin on vaikeampaa suoriutua niin hyvällä tasolla kuin pystyy, Bottas sanoo.

– Varsinkin kun tietää kisaviikonloppuun tultaessa, että voitosta ei voi taistella. Ei se ole sama juttu.

Valtteri Bottas formulafanin kanssa testien lomassa.

Irti viime kaudesta Bottas pääsi vuodenvaihteessa Etelä-Amerikassa. Siellä Bottas latasi akkujaan noin kuukauden mittaisella lomallaan, josta osa meni toki harjoitellessa.

– Kävimme Chilessä ja Argentiinassa. Oli ihan puhdas lomamatka. Talvella on kivaa käydä jossain ihan lomailemassa, näkemässä uusia maisemia ja saada vähän vaihtelua, Botttas sanoo.

Hän otti reissullaan paljon valokuvia, joita julkaisi sosiaalisessa mediassa.

– Se on uusi harrastus. Onhan siinä oppimista, mutta se on kivaa ja mielenkiintoista hommaa, Bottas sanoo valokuvaamisesta.

Loman jälkeen Bottaksella on ollut kaasu pohjassa – kuten F1-kuskeilla aina. Menoja on ollut joka suunnassa.

– Niin se menee. Ja se rallihommakin (Arctic Lapland Rally) oli. Tammikuun puolivälissä alkoi tiimin puolelta hommat tehtaalla. Sponssipäiviä on ollut siellä sun täällä.

Bottas on kotimaassa pelannut mm. kaksi hyväntekeväisyysjääkiekko-ottelua ja ollut palkinnonjakajana Emma-gaalassa. Vaikka Bottas menetti yhden suurista tukijoistaan, Wihurin, hän vakuuttaa ettei ole hakenut näkyvyyttä houkutellakseen uusia yhteistyökumppaneita.

– Minut kutsuttiin Emma-gaalaan jakamaan palkintoa. Minä tai vaimoni Emilia (Bottas) emme ole kumpikaan ikinä olleet siellä, niin ajattelimme sen olevan ihan kiva kokemus.

Jos Bottas haluaa ensi joulukuussa säihkyä FIA:n palkintogaalan kirkkaimpana tähtenä, hänen täytyy tehdä kovin mahdollinen temppu: lyödä viisinkertainen maailmanmestari Hamilton, jota jotkut pitävät jo jopa kaikkien aikojen parhaana.

– Lewis on ollut tosi kova viime vuosina ja varsinkin viime vuonna. Kuitenkin tiedän, että olen joissain aika-ajoissa ja kisoissa pystynyt olemaan nopeampi. Tiedän pystyväni siihen. Kaikkein vaikeinta on kuitenkin suoriutua sillä tasolla koko ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?