Mercedeksen F1-pomo huolissaan, Ferrari ja Räikkösen Alfa Romeo ovat saamassa jättiedun – ”Kaikkien sekasotkujen äiti!”

Julkaistu:

F1
Mercedeksen pomo Toto Wolff pelkää Britannian EU-eron vaikutuksia F1-tallinsa kilpailukykyyn.
Brittiparlamentti ei ole vielä hyväksynyt pääministeri Theresa Mayn Euroopan Unionin kanssa neuvottelemaa erosopimusta, ja aika alkaa käydä vähiin.

Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta. Jos ero tapahtuu ilman sopimusta, Britannian ja EU:n välinen kauppa ja työntekijöiden liikkuminen hankaloituvat suuresti.

Tämä huolettaa vahvasti Mercedes-Benzin F1-tallin pomoa Toto Wolffia, sillä tallin päämaja on Northamptonshiressä Englannissa.

– F1-tiimit matkustavat kisoihin ja kisoista pois 21 kertaa vuodessa. Meidän työntekijämme saapuvat ja poistuvat maahan hakemaan osia viime hetkellä. Jos rajamuodollisuudet hidastuvat tai tullimaksut kasvavat, Britannian F1-teollisuus kärsii siitä valtavasti, Barcelonan F1-testien yhteydessä medialle puhunut Wolff sanoi Telegraph-lehden mukaan.

– Meillä on kansainvälinen tiimi, johon kuuluu 26 eri kansallisuuden edustajia. Moni heistä on EU-kansalainen ja ilmassa on nyt epävarmuutta, kuinka Brexit vaikuttaa heihin. Tämä on kaikkien sekasotkujen äiti.

Puolustavalla maailmanmestaritallilla Mercedeksellä on kaksi kisakuskia: britti Lewis Hamilton ja suomalainen Valtteri Bottas. Wolff itse on itävaltalainen.

Autosportin mukaan Britannian autoliiton johtaja David Richards pelkää, että F1-tallit muuttavat maasta, jos Brexit toteutuu ilman sopimusta EU:n kanssa.


Britannia on todellinen F1-keskittymä, sillä MM-sarjan talleista vain Ferrari, Toro Rosso ja Alfa Romeo eivät pidä päämajaansa maassa.
Italialaistiimit Ferrari ja Toro Rosso sekä sveitsiläinen Alfa Romeo saavatkin Wolffin mukaan ”jättimäisen edun” brittitalleihin verrattuna, jos Britannia eroaa EU:sta ilman sopimusta.

– Jos Brexit tapahtuu ilman sopimusta niin kuin on puhuttu, sillä olisi valtava vaikutus toiminnallemme: kisamatkoihin ja auton kehitystyöhön. En halua edes kuvitella tätä painajaisskenaariota, Wolff sanoi The Guardianin mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt