Kimi Räikkösen uusi tallikaveri ajoi viime vuonna Toni Vilanderin kanssa – ”Siinä on kaksi kreisiä kaveria”

Julkaistu:

F 1
Antonio Giovinazzilla oli jo ennen Kimi Räikköstä kokemusta suomalaisesta tallikaverista.
– Hän on tosi letkeä ja mukava kaveri. Rento, sympaattinen ja positiivinen tyyppi, joka naureskelee aina.

Näin Toni Vilander kuvaili Antonio Giovinazzia – ja kun 25-vuotiaan italialaisen tapaa, on luonnehdinta helppo uskoa. Hymy välähtää kasvoilla tasaisin väliajoin.

Entä miten italialainen itse kuvailisi Vilanderia ja Kimi Räikköstä, tallikaveriaan Alfa Romeolla?

– Sanoisin, että siinä on kaksi kreisiä kaveria, Giovinazzi virnuili IS:lle.

– Mutta minä todella pidän suomalaisista. Minulla oli myös kartingaikoinani hyvä suomalainen ystävä Simo Puhakka. Minulla on hyvä suhde heidän kanssaan.

Giovinazzi valmistautuu sikäli poikkeukselliseen tulokaskauteen, että hänellä on jo vyöllään kaksi F1-starttia.

Italialainen paikkasi loukkaantunutta Pascal Wehrleiniä kevään 2017 kahdessa ensimmäisessä kisassa. Varsinkin jälkimmäinen eli Kiinan GP meni heikosti: Giovinazzi kolaroi sekä aika-ajoissa että kisassa.

Ferrarin suojatteihin lukeutuva Giovinazzi ajoi viime vuonna Sauberilla F1-kisojen perjantaiharjoituksia. Lisäksi hän osallistui Le Mans’n 24 tunnin kisaan AF Corse -tallin Ferrarilla yhdessä Vilanderin ja Pipo Deranin kanssa. He olivat GTE Pro -luokassa viidensiä.

Giovinazzi uskoo, että Alfa Romeolla eli entisellä Sauberilla pystytään ajamaan heti F1-kauden alusta asti pisteille. Kisarumba starttaa Australian Melbournessa 17. maaliskuuta.

– Talli teki viime vuonna loistavaa työtä ja paransi paljon kauden edetessä. Tavoitteemme on aloittaa kausi niin, että olemme kärkikymmenikössä kuten viime vuoden lopussa. Jatkamme siitä yrittäen parantaa tuloksia, Giovinazzi sanoi.

Vuoden 2007 maailmanmestarin saaminen vertailukohdaksi ja jonkinlaiseksi oppi-isäksi miellyttää Giovinazzia.

– Se on tosi hyvä juttu. Kimi voi olla minulle hyvä opettaja ja myös vertailukohta tuloksissa. Kaikkein tärkeintä on, että teemme kimpassa hyvin töitä tallin hyväksi.

Antonio Giovinazzi

Syntynyt: 14.12.1993 Martina Francassa, Italiassa

Talli: Alfa Romeo

Kilpailunumero: 99

Ura: Kaksi F1-starttia Sauberilla 2017, ei MM-pisteitä. Euroopan F3-sarjan kakkonen 2015 ja GP2-sarjan kakkonen 2016. Toiminut viime vuosina Ferrarin ja Sauberin varakuskina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt