Tallikaveri Giovinazzi aikoo seurata Räikkösen mallia: "Olisi virhe tehdä eri tavalla"

Julkaistu:

F1
Antonio Giovinazzi ottaa oppia Kimi Räikköseltä.
Antonio Giovinazzi sai tiistaina ensimmäiset kierroksensa Alfa Romeon uudella autolla. Hän ajoi 101 kierrosta ja oli päivän viidenneksi nopein kuljettaja.

Italialaisen päivä oli erityinen. Hän pääsi viimein ajamaan autoa, jolla pääsee uransa ensimmäiseen F1-kauteen. Vyöllä on toistaiseksi kaksi F1-kisaa keväältä 2017.

– Olen odottanut tätä liiankin pitkään, kaksi vuotta. Tämänpäiväinen oli todella upeaa, olo oli kuin lapsella jouluna. Nyt odotan vain, että pääsen hyppäämään torstaina uudestaan autoon, Giovinazzi myhäili Ilta-Sanomille tiistai-iltana tallinsa tiloissa.

On erityistä testata, kun tietää ajavansa myös kisoissa.

– Nyt tiedän, että pääsen ensimmäiseen F1-kauteeni. Minun täytyy tehdä paljon töitä myös fyysisellä puolella. Kun Melbournen kisa viimein tulee, kaikki alkaakin edetä todella nopeasti.

Italialainen toisti tallikaverinsa Kimi Räikkösen maanantaiset kehut analysoidessaan menopeliään.

– Kuten Kimi sanoi eilen, auto vaikuttaa hyvältä, Giovinazzi sanoi.

Giovinazzi uskoo, että hänen kannattaa ottaa paljon oppia Räikköseltä myös siinä, miten autoa säädetään. Suomalainen tunnetaan erittäin tarkkana palautteen antajana ja teknisesti lahjakkaana kuskina.

– Minun täytyy kuunnella häntä. Olisi virhe tehdä eri tavalla kuin hän.

– On helpompaa myös tallille, jos teen asiat Kimin tavoin ja pyrin ajamaan samalla lailla.

Giovinazzin arki muuttuu tänä vuonna toden teolla. Kahden vuoden päätyö Ferrarin vara- ja simulaattorikuljettajana oli todella erilaista kuin arki kilpakuljettajana.

Vielä viime vuonna Giovinazzi oli kisaviikonloppuisin tallin tehtaalla auttamassa kisatiimiä etätöissä ajamalla simulaattorilla.

– Olin siellä torstaisin ja perjantaisin. On mahdotonta arvioida, kuinka paljon tai montako tuntia päivässä ajoin kierroksia, Giovinazzi sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt