Suomalaiset heti tulessa F1-testien avauksessa – Räikkösen uuden auton väritys paljastuu

Julkaistu:

Formula 1
F1-kausi 2019 saa lähtölaukauksensa maanantaina Barcelonan kupeessa Katalonian moottoriradalla.
Ensimmäinen kahdeksasta talvitestipäivästä alkaa suomalaisittain juhlallisesti.

Ennen kuin ajosessio alkaa, Alfa Romeo -talli esittelee uuden autonsa Katalonian moottoriradalla. Lakanaa auton päältä ovat pois vierittämässä 39-vuotias suomalaistähti Kimi Räikkönen ja hänen tallitoverinsa, italialainen Antonio Giovinazzi, 25.

Räikkönen ajoi Alfa Romeon autolla jo viime viikolla ensimmäiset kilometrit Fioranossa. Kyseessä oli ns. kuvauspäivä, jollaisen aikana tallit saavat ajaa 100 kilometrin verran.

Suomalaistähden auto oli poikkeuksellisessa ystävänpäivän värityksessä, joten nyt nähdään kunnolla, minkä näköisessä autossa Jäämies tänä vuonna kisaa MM-pisteistä.

Ferrarilta kesken viime kauden siirtyneen Simone Restan suunnittelemaa autoa on kuvailtu todella kiinnostavin sanankääntein. Esimerkiksi auton etusiiven on sanottu olevan vallankumouksellinen.

Maanantaipäivä tuskin kertoo vielä voimasuhteista mitään. Tallien väliset kierrosajat kertovat perinteisesti enemmän vasta aivan viimeisinä testipäivinä – ja silloinkin ne ovat vasta suuntaa-antavia.

Totuus kunkin tallin iskukyvystä nähdään vasta kisoissa, joista ensimmäinen ajetaan Australian Melbournessa 17. maaliskuuta. Talleille on testeissä tärkeämpää saada vain kierroksia ja kilometrejä kasaan ja saada autot luotettaviksi.

Räikkönen on ajovuorossa heti maanantaina – samoin kuin Mercedeksen Valtteri Bottas, joka jakaa päivän puoliksi Lewis Hamiltonin kanssa.

Viime kauden jumbo Williams lähtee kauteen takamatkalta eikä pääse radalle maanantaina. Perinteikäs brittitalli ilmoitti eilen olevansa toiveikas, että auto on valmis tiistaipäiväksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt