Kimi Räikkösen korvaaja sai heti tylyn viestin Ferrarin tallipomolta

Julkaistu:

Formula 1
Charles Leclerc joutuu jo varautumaan siihen, että hänen pitää toimia Sebastian Vettelin apupoikana tällä kaudella.
Tammikuun alussa tallipäälliköksi nimitetty Mattia Binotto kertoi Ferrarin uuden F1-auton esittelytilaisuudessa aika suoraan, että Sebastian Vettel on tallin ykköskuski ja Charles Leclerc kakkoskuski heti kauden alussa.

– Mielestäni on ihan normaalia, että erityisesti kauden alussa, jos tulee tiettyjä tilanteita, niin asetamme Sebastianin etusijalle. Hänen kanssaan tavoittelemme mestaruutta. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että Ferrari voittaa, Binotto sanoi Maranellossa verkkosivusto Motorsportin mukaan.

Vettel on nelinkertainen maailmanmestari, mutta ei ole vieläkään voittanut yhtään mestaruutta Ferrari-tallin autolla. Leclerc pääsi saksalaisen tallikaveriksi Ferrarille jo ensimmäisen F1-kautensa jälkeen.

– Sebastianilla on enää hyvin vähän todistettavaa. Hän pysyy meidän johtavana kuljettajanamme. Charlesilla on vielä opeteltavaa, niin kuin hän on itsekin todennut, mutta tiedämme, miten lahjakas hän on, Binotto jatkoi.
Myös Kimi Räikkönen oli Vettelin tallikaverina monesti aika selvästi kakkoskuskin roolissa.

Räikkösen paikan ottanut Leclerc tuntuu hyväksyvän tallipäällikkö Binotton ilmoittamat lähtökohdat uuteen kauteen.

– En ajattele mestaruutta. En halua vielä tavoitella mitään vaan tehdä töitä. Katsotaan sitten, mitä se tuo tullessaan, nuori monacolaiskuljettaja sanoi.

Ferrari järjestää sunnuntaina Barcelonan radalla ns. kuvauspäivän, jonka aikana autolla saa ajaa enintään sata kilometriä. Vettel pääsee ajamaan uutta Ferraria ensimmäisenä.

Tallien yhteiset talvitestit käynnistyvät Kataloniassa maanantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt