Kimi Räikköseltä suoraa puhetta hänet Ferrarilla korvanneesta Charles Leclercistä

Julkaistu:

F1
Kimi Räikkönen kommentoi Charles Leclercin tilannetta Ferrarilla.
Ferrarille täksi kaudeksi siirtynyt Charles Leclerc voi menestyä, jos hän ei häiriinny maineikkaan italialaistallin ympärillä pyörivästä ”ylimääräisestä hässäkästä”.

Näin sanoo Leclercille tilaa Ferrarilla tehnyt Kimi Räikkönen Autosport-lehdelle.

Kahteen eri otteeseen Ferrarin leivissä ajanut Räikkönen totesi, että elämä italialaistallissa on kuljettajalle paljon helpompaa, jos tämä ei osallistu ”tiettyihin aktiviteetteihin” Maranellossa. Räikkösen mielestä kuljettajan kannattaa keskittyä ajamiseen.

Leclerc kuului aiemmin Ferrarin nuorten kuljettajien ohjelmaan. Viime kaudella hän kilpaili F1-radoilla Sauber-tallin ajokilla. Räikkönen puolestaan siirtyi Ferrarilta Sauberille, joka nykyisin tunnetaan Alfa Romeo -tallina.

– Leclerc tuntee tallin, koska hän on kuulunut Ferrarin suojatteihin jo jonkin aikaa. Hän ei ole siis menossa täysin uuteen paikkaan. Lisäksi hänellä on kokemusta F1-sarjasta, Räikkönen sanoi Autosportin mukaan.

– Ferrari on erityinen paikka. Siellä on tiettyinä aikoina vähän hässäkkää, mutta niin se on aina ollut. On helpompaa, jos hän ei osallistu liian moneen asiaan, vaan keskittyy siihen, mihin hänet on palkattu, Räikkönen jatkoi.

Räikkösen mukaan Ferrarilla on tietyissä asioissa omat toimintatapansa verrattuna normaaleihin käytäntöihin.

– Kaikki menee hyvin, jos se ei häiritse. Ei pidä sotkeentua liikaa juttuihin, vaan tekee sen, mitä käsketään. Ja koska Leclerc tuntee Ferrarin väen ja on työskennellyt heidän kanssaan, kaiken pitäisi mennä aika helposti ja kitkatta, Räikkönen tuumi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt