Kimi Räikköseltä kova piikki Ferrarille

Julkaistu:

F1
Alfa Romeolle siirtynyt Kimi Räikkönen kävi keskiviikkona tallin kotiradalla Pohjois-Italian Baloccossa.
Vierailun yhteydessä Kimi Räikkönen ja tallin toinen kuski Antonio Giovinazzi ajoivat Alfa Romeon katuautoja, poseerasivat valokuvissa historiallisten kilpa-autojen puikoissa ja antoivat haastatteluja moottoriurheilua seuraavalle medialle.

Motorsport.comin toimittaja Roberto Chinchero huomasi, että Räikkönen vaikuttaa tavallista rennommalta. Chinchero kysyi, onko vaikutelma oikea.

Räikkönen ensin hieman kierteli, mutta ryhtyi sitten kehumaan Alfa Romeon tunnelmaa verrattuna aikaisempiin talleihinsa.

– Täällä ilmapiiri on selvästi rennompi. Kaikki ovat keskittyneitä kisoihin eivätkä politiikkaan. Uskon, että näin on kaikilla helpompaa, Räikkönen vastasi.

Räikkösen sanoista pystyi selvästi tulkitsemaan piikin Ferraria kohtaan. Hän edusti italialaistallia kahteen otteeseen (2007–2009 ja 2014–2018). Molemmilla kerroilla Ferrarilla käytiin sisäistä valtataistelua.

Vuonna 2009 Räikkönen käytännössä ostettiin ulos Ferrarilta, kun sponsorilta jättipotin tuonut Fernando Alonso haluttiin hänen tilalleen.

Vuonna 2018 Räikkösen sopimusta ei jatkettu, koska jo edesmennyt pääjohtaja Sergio Marchionne halusi pestata Charles Leclercin Sebastian Vettelin tallitoveriksi.
Ferrarille tallin viimeisimmän maailmanmestaruuden vuonna 2007 tuonut Räikkönen allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Sauberin kanssa. Sauberin nimi muuttui talven aikana Alfa Romeoksi.

Tämän vuoden lokakuussa 40 vuotta täyttävä Räikkönen sanoo olevansa innoissaan siitä, että edessä on vielä ainakin kaksi kautta autourheilun kuninkuusluokassa.

– Minua kiinnostaa tehdä asioita, joista pidän. Haluan myös poistaa elämästäni asioita, joista en pidä. Siksi allekirjoitin kaksivuotisen sopimuksen, Räikkönen sanoi.

Räikkönen kehui myös Alfa Romeon tallipäällikköä Fred Vasseuria ja kutsui tätä oikeaksi autourheiluihmiseksi. Räikkösen mukaan Vasseur on keskittynyt täysillä siihen, mitä talli tarvitsee menestyäkseen.

Vasseur nousi formula ykkösiin menestyttyään tallipomona muun muassa F3- ja F2-sarjoissa. Ferrarilla Räikkösen viimeinen tallipomo oli Maurizio Arrivabene, joka tuli talliin tupakkayhtiö Philip Morrisin markkinointitehtävistä.
Räikkönen puhui Balocossa myös Italian Sky Sportille. Kanava pyysi Räikköstä vertailemaan itseään ja Valentino Rossia. Ratamoottoripyöräilyn supertähti Rossi täyttää Räikkösen tavoin 40 tänä vuonna.

– Minulla on hyvä tunne kauden alla. Olen ihan varma, että pärjäämme hyvin tänäkin vuonna. Valentino näyttäisi yhä nauttivan lajistaan. En voisi uskoa, että hän on 40. Minäkin tunnen, että olen pääni sisällä nuorempi. Teemme varmasti jatkossakin parhaamme, Räikkönen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt