Nico Rosbergilta suoraa puhetta: ”Kimi oli selvästi kakkoskuski”

Julkaistu:

Formula 1
Nico Rosberg uskoo, että Charles Leclerc pystyy tarjoamaan Ferrarilla Sebastian Vettelille selvästi kovemman vastuksen kuin Kimi Räikkönen.
Ferrari päätti luopua Kimi Räikkösestä ja nosti suomalaiskuljettajan paikalle nuoren monacolaisen Charles Leclercin. Vuoden 2016 F1-mestari Nico Rosberg odottaa Leclerciltä erittäin kovia suorituksia.

– Siitä tulee todella mielenkiintoista. Hän on eri tasolla kuin Kimi, joka oli selvästi kakkoskuski, Rosberg sanoi saksalaiselle uutistoimistolle DPA:lle.

– Leclerc alkaa heti taistella ykköskuskin asemasta. On mielenkiintoista nähdä, miten Sebastian pystyy siihen vastaamaan. Sebastian on tietenkin yksi parhaista kuljettajista, mutta myös nuori Leclerc on erittäin vahva.

Rosbergin mielestä Vettel starttaa alkavaan kauteen entistä suurempien paineiden alla. Nelinkertaisen maailmanmestarin pitäisi pystyä vihdoin voittamaan MM-titteli myös Ferrarilla.

– Paineet ovat hyvin suuret. Hänellä on ollut jo kaksi mahdollisuutta, mutta ei pystynyt siihen viime vuonnakaan. Siksi paineita on. Nyt mestaruus pitäisi saada, Rosberg sanoi.

Rosberg arvelee myös, että Valtteri Bottaksella on täydet mahdollisuudet haastaa tallikaveri Lewis Hamilton paremmin kuin viime kaudella.

– Niin voi tapahtua, koska Bottas pystyy parempaan kuin viime vuonna nähtiin. Jos hän saa hyvän startin kauteen ja Lewisille tulee pieniä motivaatio-ongelmia kuten joskus aiemminkin, tilanne tallin sisällä voi muuttua paljon. En pidä sitä mahdottomana.

Hopeanuolilla on voitettu kaikki kuljettajien ja valmistajien mestaruudet vuodesta 2014 saakka. Rosbergin mielestä on täysin mahdollista, että Mercedeksen mestaruusputki katkeaa tänä vuonna.

– Kaikki alkaa nollasta sääntömuutosten takia. Autot ovat hyvin erilaisia. Ehkä Mercedeksen dominointi nyt loppuu. Odotan mielenkiinnolla, miten siinä käy.

– Uskon, että Red Bull voi olla jälleen isommassa roolissa. Se olisi hienoa, koska viime vuonnakin jännittävimmät kisat nähtiin silloin, kun he olivat kärkitaistelussa mukana. Mercedes toki on vielä suuri suosikki, Rosberg sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt