Mercedes julkisti uuden F1-autonsa – Valtteri Bottas: ”On vain yksi tavoite”

Mercedes esitteli uuden hopeanuolen, jolla Valtteri Bottas toivoo pääsevänsä kunnolla mukaan tämän kauden MM-taisteluun.

Valtteri Bottas pääsee ajamaan keskiviikkona ensimmäiset kierrokset Mercedeksen uudella F1-ajokilla.

13.2.2019 12:07

Viime kausien mestaritalli Mercedes julkisti uuden F1-autonsa keskiviikkona.

Tältä näyttää uusi Mercedes W10, jolta odotetaan voittoja tällä kaudella:

Lewis Hamilton ja tallikaveri Valtteri Bottas ajavat keskiviikkona uudella autolla ensimmäiset kierrokset Silverstonen radalla.

Bottas sai kunnian ajaa uudella hopeanuolella ensimmäisenä.

Bottas, 29, tarvitsee erittäin hyvän kauden saadakseen vielä uuden sopimuksen Mercedekseltä.

– On vain yksi tavoite. On yritettävä voittaa mestaruus, Bottas sanoi The National -lehdelle.

Viime kaudella Bottas jäi MM-sarjassa viidenneksi. Hän ei voittanut kauden aikana lopulta yhtään kilpailua, ja hävisi viidennen maailmanmestaruuden saavuttaneelle Hamiltonille peräti 161 pisteellä.

– Viime vuonna tuli monia takaiskuja, ja välillä monta peräkkäin. Joskus oli vaikeaa päästä niistä yli, suomalaiskuljettaja myönsi.

Mercedes ei ole muuttanut F1-autonsa akseliväliä. Voimanlähteeseen on tehty monia uudistuksia, ja jäähdytysjärjestelmän pitäisi toimia entistä paremmin.

Auton aerodynamiikkaa ja jousitusta on pyritty muuttamaan niin, ettei takarenkaiden kanssa tulisi enää samanlaisia ongelmia kuin viime kaudella.

Mercedeksen autoilla on voitettu kaikki kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet sen jälkeen, kun F1-sarjassa siirryttiin vuonna 2014 uudenlaisten hybridimoottorien aikakaudelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?