Formula 1

Suosikkitoimittaja Mervi Kallio uuteen rooliin alkavalla F1-kaudella – tuttu tv-hahmo palaa varikolle 16 vuoden tauon jälkeen

Julkaistu:

F1
F1-varikkoja tiiviisti kiertänyt Mervi Kallio tarttuu myös uudenlaisiin haasteisiin.
Vuodesta 2016 MTV3:n ja C Moren F1-toimittajana työskennelleen Mervi Kallion työnkuva monipuolistuu alkavalla GP-kaudella.

Kaikki kauden F1-osakilpailut aiempina vuosina kiertänyt Kallio, 42, ottaa tällä kaudella haltuunsa myös F1-studiolähetysten juontajan tehtävät.

Kokenut tv-ammattilainen juontaa studioita Pasilasta Kiinan, Azerbaidzhanin, Kanadan, Venäjän ja Brasilian osakilpailuissa.

F1-kuskien varikkohaastatteluja metsästää niissä kilpailuissa studioisännän tehtäviä viime vuosina hoitanut Tomi Tuominen. Tuominen, 47, kertoi tiistaina järjestetyssä C Moren tiedotustilaisuudessa palaavansa F1-varikolle 16 vuoden tauon jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sen jälkeen olen ollut kerran paikalla osakilpailussa, silloinkin katsomossa, Tuominen sanoi.

Kallion mukaan viime vuosien kova matkustusrumba on yksi syy uusiin järjestelyihin.

– Kolmen viime kauden aikana tuli yli 160 matkapäivää vuodessa. Olin koko ajan pois kotoa, Kallio kertoi Ilta-Sanomille.

– Lisäksi ideoimme asioita aika paljon itse, esimerkiksi Formulasirkus-ohjelmaa tehdessä. Tuli fiilis, että haluan vähän happea, jotta saisin uusia ideoita.


Kalliolla on takanaan monipuolinen televisioura. F1-toimittaja on työskennellyt muun muassa Tulosruudun ankkurina ja Huomenta Suomen juontajana.

Kallio sanoo jännittävänsä uusia tehtäviään ”hyvällä tavalla”.

– En ole tehnyt tuon tyyppisiä studioita muita kuin jääkiekon MM-kisoissa Tami’s Corneria, Kallio sanoi viitaten Juhani Tammisen kanssa tehtyyn yhteistyöhön.

Kallion mukaan suurin muutos on työympäristössä, sillä studio-olosuhteet ovat erilaisia verrattuna formulavarikon vilinään.

– Studio on aika kliininen, ja tapahtumat tuntuvat käsikirjoitetummilta kuin varikolla, jossa sinkoillaan paikasta toiseen. Siellä voi sattua kaikenlaista.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt