Formula 1

F1-tähti Daniel Ricciardo yritti viedä ajopaikan Räikköseltä tai Bottakselta – pettyi raskaasti

Julkaistu:

Formula 1
Daniel Ricciardon vetovoima ei sittenkään riittänyt siihen, että hän olisi saanut sopimuksen Ferrarilta tai Mercedekseltä.
Viime kauden alkupuolella Daniel Ricciardo yhdistettiin siirtohuhuissa Ferrariin ja myös Mercedekseen.

Ferrari valitsi kuitenkin Kimi Räikkösen paikalle nuoren monacolaiskuljettajan Charles Leclercin ja Mercedes teki vuoden jatkosopimuksen Valtteri Bottaksen kanssa.

Ricciardo ei missään vaiheessa päässyt kunnollisiin neuvotteluihin viime kauden kahden parhaan F1-tallin kanssa. Australialainen myönsi pettyneensä suuresti Ferrarin ja Mercedeksen kuljettajapäätöksiin.

– Suoraan sanottuna kyllä, Ricciardo sanoi Sky Sportsin varikkotoimittajan Natalie Pinkhamin In The Pink -podcastissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Uskon, että seuraavien 12 kuukauden aikana Mercedes ja Ferrari ovat edelleen vahvimmat tallit. Kaikki muutkin varmaan sanoisivat samalla tavalla.

Ricciardo aloitti viime kauden vahvasti. Ajettuaan paalulta voittoon Monacossa hän uskoi osakkeidensa nousseen merkittävästi kuljettajamarkkinoilla.

– Voitin kuudesta ensimmäisestä kisasta kaksi. Silloin minulla, Sebillä (Vettel) ja Lewisillä (Hamilton) oli kaksi voittoa. Siinä vaiheessa tuntui, ettei vetovoimani voisi olla yhtään suurempi. Odotin, että siitä tilanteesta olisi saanut enemmän irti, Ricciardo myönsi.
Ricciardo sanoo ymmärtävänsä Ferrarin päätöksen nostaa Leclerc toiseksi kisakuljettajaksi, koska tämä on kuulunut italialaistallin nuorten kuljettajien akatemiaan.

– Hän on nuori ja nouseva lahjakkuus. Ehkä se oli koko ajan heidän suunnitelmansa. Ehkä siihen eivät enää vaikuttaneet minun eikä hänenkään tuloksensa.

– Kunnioitan Ferrarin päätöstä, koska olen nähnyt Red Bullin toimivan samoin. Myös se nostaa kavereita ylöspäin oman ohjelmansa kautta.

Ricciardo uskoi, että hänellä oli suuremmat mahdollisuudet päästä Bottaksen paikalle Mercedekselle kuin Räikkösen korvaajaksi Ferrarille.

– Mercedeksellä on luultavasti vähän erilainen tilanne. He ovat valinneet hieman erilaisen tien. He toimivat varovaisemmin, mutta se on toiminut heillä. Lewis on voittanut kuljettajien mestaruuksia ja talli valmistajien mestaruuksia.

Ricciardo päätti lopulta tarttua Renault’n sopimustarjoukseen. Renault’n uusi F1-auto esitellään tiistaina tallin tehtaalla Englannin Enstonessa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt