Valtteri Bottas avautui HS:lle alkoholinkäytöstään: ”Olen turvautunut perussuomalaiseen kaatokänniin”

Julkaistu:

F1
Mercedeksen F1-kuski Valtteri Bottas kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, miten pääsee yli formularadalla sattuneista virheistä ja pettymyksistä.
Helsingin Sanomien haastattelussa Valtteri Bottas sanoo, että paras tapa on analysoida sattuneet mokat ja yrittää oppia niistä. Hän myös hakee mielenrauhaa ja itseluottamusta samoilemalla metsässä.

Toisinaan Bottas, 29, kuitenkin nollaa aivotoimintansa tarttumalla pulloon.

– Olen turvautunut perussuomalaiseen kaatokänniin. Omalla tavallaan se auttaa. Olen normaali suomalainen, ja moni suomalainen on viikot töissä ja vetää viikonloppuna kännit. Kyllä sitä välillä tulee vapaapäivänä otettua, Bottas sanoo HS:lle.


Bottas ei ole ainoa suomalainen F1-kuski, jolle alkoholi on tuttu nautintoaine. Kari Hotakaisen kirjoittamassa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa kerrotaan, kuinka Kimi Räikkönen juhli kerran 16 päivää putkeen F1-kisojen välissä.

– Kyllä mä olen juonut vitusti ottaen huomioon, että olen kilpakuski, Räikkönen sanoo kirjassa.

Nastolasta kotoisin olevan Bottaksen kausi 2018 ei ollut menestys. Hän ei voittanut yhtään osakilpailua ja jäi MM-sarjassa vasta viidennelle sijalle, vaikka sai ajaa huipputallissa. Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton voitti maailmanmestaruuden.

Tänä vuonna Bottas kilpaili ensi kerran rallissa. Hän sijoittui viidenneksi Tunturirallissa.

– Oli tosi hieno kokemus. Pystyttiin välttämään isot virheet, ja vauhti kasvoi koko ajan. Viimeistään ensi vuonna ajan seuraavan rallini täällä, Bottas lupasi kisan jälkeen.

F1-kausi 2019 alkaa maaliskuun puolivälissä Australiassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt