Nico Rosberg Valtteri Bottaksesta: ”Hän voi ärsyttää Lewis Hamiltonia aika paljon”

Nico Rosberg uskoo Valtteri Bottaksen piinaavan Lewis Hamiltonia.

Nico Rosberg toimii nykyisin tv-kommentaattorina.

30.1.2019 10:09

Viime F1-kausi päättyi Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottaksen osalta pettymykseen.

Bottas jäi MM-sarjassa viidenneksi eikä voittanut kauden aikana yhtään kilpailua. Se ei ole kovin hyvä saavutus samanlaisella autolla, jolla Lewis Hamilton otti maailmanmestaruuden.

Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC piti Bottasta koko kauden suurimpana pettymyksenä.

BBC:n analyysissä myönnettiin, että Bottaksen kauteen kuului myös suoranaista epäonnea, mutta nimeäminen kauden pahimmaksi pettymykseksi kielii karusti suomalaispilotin mollivoittoisesta sesongista.

Bottas on saanut rajuksi äitynyttä kritiikkiä myös monelta muulta suunnalta. Pääviesti on ollut se, että Mercedes-Benzin F1-tallin pitäisi palkata kyvykkäämpi kuljettaja Bottaksen tilalle.

Vuonna 2016 F1-maailmanmestaruuden Hamiltonin tallitoverina Mercedeksellä saavuttanut Nico Rosberg sen sijaan tuntuu uskovan Bottakseen.

Rosberg povasi Autosport-lehdelle, että Bottas haastaa ensi kaudella Hamiltonin entistä tiukemmin ja pystyy piinaamaan brittikuljettajaa suorituksillaan.

– Valtteri on paljon parempi kuin se, mitä hänen esityksensä viime aikoina antavat ymmärtää, Rosberg sanoi.

– Uuden kauden alkaessa hänellä on hyvä mahdollisuus lujittaa asemiaan. Hän voi ärsyttää Lewisia aika paljon. Minusta se on mahdollista. Tietysti se riippuu siitä, kuinka kausi alkaa, nykyisin Sky-kanavan asiantuntijakommentaattorina toimiva Rosberg jatkoi.

Myös Rosberg otti puheeksi Bottaksen viime kaudella kokeman epäonnen.

– Jos onni on hänen puolellaan ja hän aloittaa kauden hyvin, tilanne voi olla täysin erilainen kuin viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?