Saksalaishuhu: Ferrarilta potkut saanut Maurizio Arrivabene saattaa päätyä Kimi Räikkösen seuraksi Sauberille - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Saksalaishuhu: Ferrarilta potkut saanut Maurizio Arrivabene saattaa päätyä Kimi Räikkösen seuraksi Sauberille

Ferrarilta potkut saanut tallipomo Maurizio Arrivabene saattaa seurata ex-kuskiaan Kimi Räikköstä Sauberin palvelukseen.

Julkaistu: 11.1.2019 13:19

Saksalaislehti AutoBild spekuloi Ferrarilta potkut saaneen tallipäällikön Maurizio Arrivabenen siirtyvän Kimi Räikkösen tavoin Sauberille.

AutoBildin F1-toimittaja Ralf Bach kirjoittaa kolumnissaan, että Maurizio Arrivabene saattaa potkuistaan huolimatta jatkaa yhä Fiat-konsernin leivissä.

Bachin mukaan Arrivabenelle, 61, pohditaan roolia sveitsiläisessä Sauber-tallissa. Sauberin pääyhteistyökumppani on Fiatin omistuksessa oleva Alfa Romeo ja talli saa moottorinsa Ferrarilta.

On mahdollista, että Ferrari ottaa vielä tiukemman otteen Sauberin pyörittämisestä, jolloin Arrivabenelle syntyisi työpaikka yhteistyön koordinaattorina.

Sauberilla on paljon Ferrarin entistä henkilökuntaa, kuten pääsuunnittelija Simone Resta ja tähtikuljettaja Kimi Räikkönen, joka siirtyi tallin leipiin kauden 2018 jälkeen.

Räikkönen ja Arrivabene tulevat tunnetusti hyvin toimeen keskenään. Suomalaiskuski ylisti ex-pomoaan vielä Ferrarilta lähtiessään.

– Maurizio Arrivabene on ollut loistava. Hän on juuri oikea henkilö tuomaan Ferrarille sen, mitä talli ansaitsee. Olen hänelle paljosta kiitollinen, Räikkönen sanoi hieman ennen Arrivabenen yllätyspotkuja.

Arrivabenen tulevaisuudella on spekuloitu paljon myös italialaislehdistössä. Corriere dello Sport arvioi, että hänestä saattaisi tulla jalkapalloseura Juventuksen johtoportaan jäsen.

Arrivabene istuu jo torinolaisseuran hallituksessa. Juventuksen suuromistaja on Agnellin suku, jolla on yhä myös merkittävä osuus Fiat-konsernissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?