Formula 1

F1-legenda Mario Andretti kommentoi Ferrarin tilannetta – vahva mielipide Räikkösen lähdöstä

Julkaistu:

F1
Ferrarin F1-tallissa tapahtuneet muutokset ovat kuuma puheenaihe Italiassa. Nyt lusikkansa soppaan työnsi lajilegenda Mario Andretti.
Vuonna 1978 kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Mario Andretti antoi haastattelun Italian Sky-kanavalle ja kertoi mielipiteensä Ferrarin kahdesta viime ajan kovasta ratkaisusta: tallipomo Maurizio Arrivabenen potkuista ja Kimi Räikkösen korvaamisesta nuorella monacolaiskuskilla Charles Leclercillä.

Lotuksella maailmanmestariksi ajanut Andretti kävi urallaan myös kahdesti Ferrarin palveluksessa. Hän ei yllättynyt pitänyt tallin päätöksestä erottaa Arrivabene, vaan ratkaisu oli tallin linjan mukainen.

– Siinä ympäristössä pätee tämä sääntö: jos voittoja ei tule, jonkun pitää lähteä. Tämä nähtiin jo Stefano Domenicalin (Arrivabenen edeltäjä) kohdalla: syy on aina tallia johtavan henkilön, Andretti sanoi.

Andretti on Phil Hillin (1961) ohella ainoa amerikkalaiskuski, joka on voittanut F1-sarjan MM-tittelin. Andretti ei pidä viisaana Ferrarin päätöstä luopua suomalaiskonkari Räikkösestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mielestäni olisi ollut parempi pitää Räikkönen Sebastian Vettelin tallitoverina, sillä he tulevat erittäin hyvin toimeen keskenään, Andretti sanoi.

Leclerc oli Ferrarin jo edesmenneen pääjohtajan Sergio Marchionnen suojatti. Andretti tietää, että Marchionne näki Leclercin tulevaisuuden olevan erittäin valoisa ja halusi palkata tämän siksi.
Andrettin mielestä Vettel ja Leclerc voivat olla räjähdysherkkä kaksikko. Saksalainen maailmanmestarikuski Vettel ei välttämättä katso hyvällä nuorta haastajaa.

– Tallissa pitää olla ykkös- ja kakkoskuski, kaksi ykköskuskia samaan aikaan ei ikinä toimi, Andretti totesi.

Tulevalla F1-kaudella Räikkönen ajaa sveitsiläistalli Sauberilla, josta Leclerc siirtyi Ferrarille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt