Formula 1

F1-tallipomolta tylyä puhetta nuorista kuskeista: ”Jotkut ovat tyhmiä”

Julkaistu:

Formula 1
Toro Rosson tallipäällikön Franz Tostin mielestä monet nuoret kuljettajat tulevat F1-sarjaan liian huonosti valmistautuneina.
Red Bullin kakkostallin Toro Rosson tallipomo Franz Tost on sitä mieltä, että F1-sarja alkaa muistuttaa jo lastentarhaa.

– Kun katsomme kaikkia nuoria kuljettajia, niin formula 1 on kuin pieni lastentarha.

– He eivät ole yhtä kypsiä kuin 10 tai 20 vuotta sitten ajaneet kuljettajat. He tulevat GP-urheiluun hyvin nuorina, jo 18- ja 19-vuotiaina, eivätkä ole tehneet nuoruudessaan mitään muuta kuin ajaneet kilpaa kartingissa tai alemmissa formulaluokissa, Tost mietti Speedweekin haastattelussa.

Tost muistuttaa, että nuoret kuskit eivät ole tottuneet sellaiseen työmäärään, mitä F1-sopimus tuo mukanaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Formula 1 on ihan eri taso, ja se on paljon enemmän kuin pelkkää ajamista. Näille nuorille kuljettajille ajaminen on helpointa. Sen he pystyvät tekemään, mutta on myös todella paljon muuta.

– Ennen formula ykkösiä he ovat työskennelleet ehkä yhden insinöörin kanssa. Ykkösissä heille tulee yksi spesialisti auton rungolle, yksi auton datan keräämiseen, yksi moottoria varten, yksi voimayksikön dataan, yksi aerodynamiikkapuolelle ja niin edelleen. Siinä on valtava työmäärä.
Toro Rosson itävaltalainen tallipäällikkö sanoo myös, että nuoret kuljettajat eivät monesti osaa toimia mediaväen kanssa niin kuin talli haluaisi.

– Heidän täytyy antaa hämmästyttävän paljon haastatteluja, ja heidän pitäisi miettiä tarkasti mitä sanovat, mutta joskus he unohtavat sen. Medialle se on tietenkin hyvä asia.

– Sitten on vielä koko sosiaalinen media. Jotkut kuljettajat ovat tyhmiä, koska he paljastavat itsestään kaiken – ja sanon tahallaan näin tylysti.

– Koko työ median ja markkinointipuolen kanssa vie paljon voimia. Kokeneilta kuljettajilta se sujuu. He tietävät tarkalleen mitä voi sanoa, ja ovat rentoja. Nuori kuljettaja on hermostunut ja joutuu miettimään asioita enemmän. Se kuluttaa energiaa, jota hän tarvitsisi radalla, Tost jatkoi.

Tänä vuonna F1-kisoihin osallistuu kolme nuorta tulokaskuskia: Lando Norris (McLaren), George Russell (Williams) ja Alexander Albon (Toro Rosso).

– Jos nuoria kuljettajia ei opasteta oikealla tavalla, tulee vaikeuksia. Sanon kuljettajille usein, että formula ykkösiin pääseminen on vasta ensimmäinen asia, selviytyminen siellä urheilullisesti vaatii jo myös paljon muuta, Tost kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt