Formula 1

Kommentti: Valtteri Bottaksen paineet onnistua kasvoivat entisestään – tätä päätukijan lähtö tarkoittaa

Julkaistu:

Formula 1
Mitä paremmin Valtteri Bottas menestyy tänä vuonna, sitä pienempi merkitys tärkeän tukijan menettämisellä hänelle on, kirjoittaa Ilta-Sanomien moottoriurheilutoimittaja Janne Aittoniemi.
Valtteri Bottaksen ja Mercedeksen taustajoukoista lähteminen on Antti Aarnio-Wihurilta ja monialakonserni Wihurilta täysin ymmärrettävä päätös.

Wihuri on auttanut Bottasta jo parinkymmenen vuoden ajan niin paljon, ettei enempää voi vaatia.

Tämän vuosikymmenen alussa Aarnio-Wihuri pystyi aukaisemaan Bottakselle ovia Williamsin F1-talliin, koska oli tuntenut tallipäällikkö Frank Williamsin jo pitkään.

Wihurin tuki oli erittäin merkittävää, kun Bottasta siirrettiin Williamsilta hopeanuolen ohjaamoon kauden 2016 jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on usein käynyt juuri Aarnio-Wihurin luona Helsingin Kulosaaressa neuvottelemassa Bottaksen asioista. AAW on saanut Wolffin kautta jatkuvasti tarkkaa tietoa Mercedes-tallin tilanteesta.

Nyt Bottaksella ei ole enää tukenaan upporikasta mesenaattia, joka pystyisi merkittävästi auttamaan suomalaiskuljettajaa.

Sellainen olisi erittäin hyvä olla – varsinkin, jos Bottas joutuu jossain vaiheessa etsimään uutta työpaikkaa paljon pienemmistä F1-talleista.

Bottas tarvitsee erittäin hyvän kauden, jottei ura huipputallissa tai jopa koko F1-sirkuksessa pääty seuraavissa sopimusneuvotteluissa siihen, ettei hän pysty enää tuomaan mukanaan Wihurin kaltaista sponsoria. Uusia yhteistyökumppaneita on kuitenkin Bottakselle tulossa.

Mitä paremmin Bottas tänä vuonna Mercedeksellä ajaa ja menestyy, sitä pienempi merkitys Wihurin tuen loppumisella hänelle on.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt