Kimi Räikköselle loistouutisia! Nyt myös F1-sarjan jättiläisten on syytä olla varuillaan - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikköselle loistouutisia! Nyt myös F1-sarjan jättiläisten on syytä olla varuillaan

Kimi Räikkösen edustaman Sauber-tallin kehitystyö on erittäin lupaavaa.

Kimi Räikkösellä on aihetta hymyyn.­

9.1.2019 5:57

Sauberin päällikkö Fredric Vasseur on erittäin tyytyväinen tallin ensi kauden F1-auton kehitystyöhön. Tämä on äärimmäisen hyvä uutinen Sauberille siirtyneelle Kimi Räikköselle.

Vasseurin Autosport-lehdelle antamat lausunnot ovat rohkaisevia Räikkösen ja koko Sauber-tallin kannalta.

– Fiilikseni ovat erittäin positiiviset. Parannamme viikko viikolta, Vasseur totesi Autosportille.

Vasseurin positiivisuus johtuu osaltaan siitä, että Sauber keskittyi ensi kauden autonsa kehitystyöhön verrattain varhaisessa vaiheessa viime vuonna.

Talli lopetti viime kauden autonsa kehittämisen käytännössä jo kesällä, heinä-elokuun vaihteen tienoilla. Tämän jälkeen Sauber satsasi pääosin ensi kauden ajokkiinsa.

– Paiskimme hemmetisti töitä ensi kauden auton kanssa melko varhain. Kaikki resurssit suunnattiin ensi kauden autoon aika varhain, Vasseur vahvisti.

– Meillä on hyvät odotukset kaudesta, mutta muutos sääntöihin on äärimmäinen. Ei voi ikinä tietää, Vasseur tuumi.

Lausunnollaan Vasseur viittaa autojen aerodynamiikan muutoksiin. Viime vuodet F1-ratoja hallinneesta Mercedes-tallista on todettu, että pienemmät tallit kuten Sauber voivat saavuttaa suurien tallien etumatkaa juuri ajokkien aerodynamiikkaan tulevien muutosten takia.

Sauberin tallipäällikkö Fredric Vasseur on luottavainen ensi kauden suhteen.­

Toisaalta kehitystyön onnistumisesta tai epäonnistumisesta kielivät vasta ennen kautta ajettavat testit. Varmuudella totuus alkaa paljastua varsinaisen kisakauden alussa maaliskuussa.

– En tiedä, tekevätkö muut parempaa työtä kuin me, mutta me teemme joka tapauksessa hyvää työtä, Vasseur sanoi.

Charles Leclerc siirtyi Sauberilta Räikkösen tilalle Ferrarille. Myös Leclerc on aiemmin antanut erittäin rohkaisevia arvioita entisen tallinsa suorituskyvystä ensi kaudelle.

– Ensi kausi näyttää heidän kannaltaan todellakin hyvältä, koska ensi vuoden autoa on ollut aikaa kehittää melko paljon, Leclerc totesi marraskuussa Autosportin mukaan.

Kimi Räikkönen testasi Sauberia marraskuun lopulla.­

Räikkönen aloitti F1-uransa Sauberin autolla vuonna 2001. Hän on kilpaillut autourheilun kuninkuusluokassa Sauberin ja Ferrarin lisäksi myös McLarenilla ja Lotuksella. Maailmanmestaruuden hän voitti Ferrarilla 2007. Tämä on yhä viimeisin Ferrarilla voitettu kuljettajien F1-mestaruus.

Ensi kaudella Räikkösen tallitoverina Sauberilla kaasuttelee italialainen Antonio Giovinazzi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?