Kommentti: Ferrarin kaaos jatkuu – Kimi Räikkösen lähdöstä päättänyt ex-ylipäällikkö pudottelee päitä vielä haudan takaa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kommentti: Ferrarin kaaos jatkuu – Kimi Räikkösen lähdöstä päättänyt ex-ylipäällikkö pudottelee päitä vielä haudan takaa

Ferrarin leirissä pidettiin mahdollisena, että Mattia Binotto lähtee tallista, jos häntä ei nosteta tallipäälliköksi, kirjoittaa Ilta-Sanomien moottoriurheilutoimittaja Janne Aittoniemi.

La Gazzetta dello Sportin ja Autosportin mukaan Maurizio Arrivabene (vas.) menettää Ferrarin tallipäällikön paikan Mattia Binottolle (oik.).­

7.1.2019 14:12

Kuka oikein on Mattia Binotto, joka ottaa lehtitietojen mukaan Maurizio Arrivabenen paikan Ferrarin tallipäällikkönä?

Binotto on 49-vuotias sveitsiläisinsinööri. Hän syntyi Lausannessa ja valmistui saman kaupungin ammattikorkeakoulusta koneinsinööriksi 1994.

Jo seuraavana vuonna Binotto pääsi Ferrarille. Hän työskenteli aluksi italialaistallissa moottori-insinöörinä, ensin testi- ja sitten kisatiimissä.

Kimi Räikkösen mestaruusvuonna 2007 Binotto nousi Ferrarin pääinsinööriksi. Vuonna 2009 hän siirtyi moottoriosaston johtajaksi. Heinäkuussa 2016 Binottosta tuli Ferrarin F1-tallin koko teknisen osaston johtaja. Hän korvasi silloin James Allisonin.

Jo viime kesänä Ferrarin silloinen ylipäällikkö Sergio Marchionne suunnitteli Binotton nostamista tallipäälliköksi. Marchionne kuoli yllättäen heinäkuun lopussa, mutta sai kaksi toivettaan läpi: Binottosta tuli tallipomo ja Charles Leclercistä Ferrarin toinen kuljettaja.

Päätös Leclercin nostamisesta kisakuljettajaksi Sebastian Vettelin rinnalle sinetöi Räikkösen lähdön Ferrarilta. Räikkönen jatkaa uraansa Sauberilla.

Binottoa pidetään erittäin vaativana johtajana. Hänen ylentämisensä tallipäälliköksi on Ferrarin ja Fiat Chrysler -konsernin hallituksen uuden puheenjohtajan John Elkannin päätös.

Ferrarin leirissä pidettiin mahdollisena, että Maurizio Arrivabenen kanssa riitoihin ajautunut Binotto lähtee tallista, jos hän ei saa tallipäällikön pestiä.

Hän sai sopimustarjouksen Mercedekseltä ja myös Renault’lta, vaikka tallit ovatkin kiistäneet sen, että ne yrittivät houkutella Binottoa riveihinsä.

Ferrarilla tapahtuu lähiaikoina vielä lisääkin muutoksia. Italiassa huhutaan jo, että heinäkuussa toimitusjohtajaksi nimitetty Louis Camilleri saattaa myös joutua lähtemään Ferrarilta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?