Formula 1

Rajuun F3-kolariin joutunut Sophia, 18, katsoo usein videoita turmastaan: ”Tuntuu, että siinä on joku muu”

Julkaistu:

Formula 3
Hirvittävään onnettomuuteen joutunut formulakuski Sophia Flörsch aikoo jatkaa uraansa.
Saksalaiskuljettaja Sophia Flörsch joutui todella hurjannäköiseen onnettomuuteen Macaon kuuluisassa F3-kilpailussa marraskuussa. Auto lensi radan reunavallin yli ja paiskautui päin valokuvaajien käytössä olleen rakennuksen seinää.

– Lääkärit sanoivat, että minulla oli miljoona suojelusenkeliä. Toivon, että olen jälleen täysin kunnossa helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa, jotta pääsen jälleen ajamaan, Flörsch sanoi saksalaiselle uutistoimistolle DPA:lle.

Joulukuun alussa 18 vuotta täyttänyt Flörsch jatkaa uraansa Van Amersfoort -tallissa ja aikoo kilpailla ensi kaudella F3-autojen uudessa Formula European Masters -sarjassa. Sitä ajetaan DTM-kilpailujen yhteydessä.

DPA:n mukaan Flörschiltä murtui kaulanikama kammottavassa onnettomuudessa. Leikkaus kesti 11 tuntia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tuntuu ihan hullulta, että minulla on vain pieniä kipuja, ja pystyn jälleen tekemään melkein kaikkea vain muutamia viikkoa sellaisen onnettomuuden jälkeen. Haluan myös mennä uudelleen ajamaan Macaon radalle ensi vuonna, jos se on mahdollista, Flörsch sanoi.

Onnettomuudessa loukkaantui myös kaksi ratavirkailijaa ja kaksi valokuvaajaa.

– Aluksi en tiennyt, että siinä loukkaantui muitakin. Silloin onnettomuuden jälkeisenä iltana isäni kertoi, että kaikki ovat hengissä. Kyyneleet tulivat silmiini, Flörsch sanoi.
Flörsch kertoi katsoneensa videotallenteita onnettomuudestaan suunnilleen joka kolmas päivä.

– Kun katson niitä videoita, tuntuu, että siinä on joku muu kuin minä. En pysty uskomaan, että minä olen todella siinä mukana. Se oli niin kauhea onnettomuus.
Tässä on lisäksi YouTube-video Flörschin onnettomuudesta kuvattuna monista eri kuvakulmista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt