Formula 1

Uusi tallikaveri ihmetteli Kimi Räikköstä – ”Hän onkin ihan erilainen”

Julkaistu:

Formula 1
Italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzin käsitys Kimi Räikkösestä on muuttunut.
Kimi Räikkösen tallikaverina ensi kaudella Sauberilla kilpaileva Antonio Giovinazzi kertoi italialaislehti Autosprintin juhlissa, että suomalaiskuljettaja oli aiemmin hänen esikuvansa.

– Muistan hyvin, kun hän voitti maailmanmestaruuden Ferrarilla. Olin silloin vielä lapsi. En olisi koskaan osannut kuvitella, että jonakin päivänä tulen jakamaan varikkopilttuun hänen kanssaan. Hän oli idolini, ja nyt hän on tallikaverini, Giovinazzi ihmetteli Motorsport.comin italiankielisen sivuston mukaan.

Giovinazzi pääsi puhumaan pitkään Räikkösen kanssa Pirellin rengastesteissä Abu Dhabissa marraskuun lopussa. Molemmat ajoivat silloin Sauberin tämänvuotisella autolla.

– Kimiä kuvailtiin vähäpuheiseksi kaveriksi. Ennen Abu Dhabin testejä minulla ei koskaan aiemmin ollut kunnollista mahdollisuutta lähestyä häntä, mutta kahden testipäivän aikana Yas Marinan radalla huomasin, että hän onkin ihan erilainen. Puhuimme enemmän kuin kahden edellisen vuoden aikana, italialaiskuljettaja kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Giovinazzi täytti viime perjantaina 25 vuotta. Räikkönen on häntä 14 vuotta vanhempi.

– Kimi on maailmanmestari, ja tänä vuonna hän on todistanut pystyvänsä yhä voittamaan. Kun hänenlaisensa kuljettaja on minun puolellani, se tarjoaa minulle loistavan mahdollisuuden kasvaa kuljettajana, Giovinazzi sanoi.
Kahden viime vuoden aikana Giovinazzi on ajanut peräti 75 000 kilometriä Ferrarin F1-simulaattorilla. Hän on ajanut lisäksi testeissä Ferrarilla yli 1100 kilometriä ja Sauberilla reilut 1800 kilometriä.

Giovinazzi on myös osallistunut Haasilla ja Sauberilla yhteensä 13 GP-viikonloppuna perjantain avausharjoituksiin sen jälkeen, kun hän sai vyölleen kaksi F1-starttia Sauberilla kauden 2017 alussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt